"Dintre toate legumele, mie mancarea cu carne imi place cel mai mult". Romanii si aprovizionarea pentru ziua de "Sf. Maria"
Numai ideea de sarbatoare le da romanilor o noua sansa sa incinga gratarele si sa stinga apoi focul mititeilor, cu o bere rece, ca apa de izvor.
Anul acesta, sunt sanse mari ca Sfanta Maria sa detroneze chiar si vestitul 1 mai, in privinta consumului. In aceste conditii, vineri, prin magazine a fost agitatie.
Cei care au fost liberi vineri au furat startul la gratare si au uitat de post. In parcurile din Bucuresti miroasea a mici azvarliti pe jar.
"Dintre toate legumele, mie mancarea cu carne imi place cel mai mult. Sa ne ierte Doamne Doamne, da' asta este. Pulpe la gratar, avem si ceva varzatura, mai la urma ca aia se arde mai repede”, spune un roman.
Contrar obiceiurilor din familiile romanesti cel mai mult au muncit domnii. Nevestele au fost in juriu ... si au dat note.
Sarbatorile la romani inseamna, printre altele, mese imbelsugate. Patronatele spun ca vanzarile au crescut de Sfanta Maria. In aceasta vacanta romanii vor manca in jur de 1600 de tone de mici si isi vor stinge setea cu peste 200 de mii de HL de bere.
Justificari pentru carucioarele pline de mancare si bautura se gasesc mereu.
Reprezentantii asociatiei Romane a Carnii sustin ca, va creste consumul cu 5-10 la suta si fiecare roman va manca in urmatoarele 3 zile in jur de 10 mici.