Dincă, trimis în judecată alături de un complice. Ce rol ar fi jucat al doilea bărbat în ororile din Caracal


Ultimul update: Miercuri 15 Ianuarie 2020 18:58
Data publicarii: Miercuri 15 Ianuarie 2020 18:58
Categorie: Stiri actuale

După ororile din Caracal, Gheorghe Dincă este trimis în judecată pentru răpirea, violarea și uciderea celor două tinere: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, dar și pentru incinerarea trupurilor victimelor.

Procurorul general al României a confirmat miercuri rechizitoriul făcut de procurorii DIICOT, așa că bărbatul poate fi trimis în judecată pentru opt capete de acuzare.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Olt, astfel că procesul poate să înceapă, cel puțin la nivel de cameră preliminară, asta după ce miercuri dimineață, procurorul general interimar al României a confirmat rechizitoriul DIICOT și a luat alături o echipa de procurori specialiști de la Secția de urmărire penală și criminalistică, dar și de la Serviciul de îndrumare și control pentru a verifica documentul, așa încât au ajuns cu toții la concluzia că este temeinic și legal, că ancheta s-a făcut cu respectarea tuturor normelor legale și mai ales s-au strâns suficiente probe pentru ca Dincă, suspectul în cazul orororilor de la Caracal să fie trimis în judecată.

De acum, trebuie să treacă și prin camera preliminară, o procedură extrem de importantă care poate da bătăi de cap acuzării, câtă vreme este faza în care se discută despre modul în care s-a făcut această anchetă, dar și despre competența procurorilor DIICOT, așa încât se poate dispune fie începerea propriu-zisă a procesului, fie restituirea dosarului la Parchet.

Un lucru este cert, în rechizitoriu se găsesc detalii sumbre deespre ceea ce ar fi făcut Dincă. Va trebuie să răspundă pentru opt capete de acuzare, de la trafic de persoane și minori până la viol și crimă, urmate de distrugerea probelor și mai ales de profanarea unor cadavre, vorbesc procurorii despre trupurile celor două victime, despre care procurorii spun că au fost răpite, chinuite și batjocorite și mai apoi ucise și pentru a scăpa de orice urmă le-ar fi incendiat într-un butoi, iar parte din aceste rămășițe le-ar fi abandonat acolo, sau ca în cazul Luizei Melencu le-ar fi abandonat într-o lizieră de pădure de la marginea orașului Caracal.

În ipoteza în care se va ajunge la proces, iar sentința va fi una de confirmare a acestor acuzații extrem de grave și implicit de stabilire a vinovăției lui Dincă, el riscă aproape sigur detenția pe viață. Alături de Dincă a fost trimis în judecată tot miercuri și un complice care ar fi participat la violarea uneia dintre victime, însă anchetele la DIICOT vor continua pentru că s-au disjuns alte patru dosare care vor fi trimise la parchetele locale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Gheorghe Dincă, trimis în judecată în cazul Caracal, pentru săvârșirea a opt infracțiuni
Gheorghe Dincă a fost scos din arest și dus la DIICOT. Cum arată acum
Dincă vrea o pedeapsă mai mică. Ce i-a spus avocatului său despre Luiza şi Alexandra
VIDEO PROTVPLUS.RO
Andreea Marin, cu iubitul în pădurile virgine

Andreea Marin și iubitul său au sărbătorit 3 ani de relație în inima pădurii indoneziene.


08:14
Corina Caragea, experiențe inedite in Thailanda

Corina Caragea povestește despre delicatesele culinare pe care le-a încercat în Bangkok, printre care și carnea de crocodil.


08:10
Maria Cârneci, prima apariție după moartea soțului

Maria Cârneci: "În ultimele zile soțul meu a simțit că va muri"


19:07
Sfaturi pentru slăbire sănătoasă

"Nutriționistul vă păzește de efectele nedorite ale dietelor"


15:04
Medicina chinezeazcă, pentru tratarea bolilor

În ce constă medicina chinezească și cum ne ajută plantele în tratarea bolilor?


15:17
Bronzul și riscul de cancer de piele

S. Trifan: "Din cauza soarelui, pielea mea era îmbătrânită"


12:31
Ce fel de mame suntem, în funcție de ziua nașterii

Anul 2020 este legat de energia feminină și relația cu mama.


11:21
Ce schimbări aduc noile buletine?

Noile buletine vor include o imagine facială și două amprente.


10:14
Vorbește Lumea - 20 Ianuarie Promo

00:45
Cu Busu, despre vreme și vremuri

10:53