DIICOT a cerut din nou aviz pentru urmarirea lui Videanu si Vosganian, in dosarul Romgaz-Interagro. Reactia lui Vosganian

Ultima actualizare: 05-02-2015 07:04

Varujan Vosganian si Adriean Videanu care au condus pe rand Ministerul Economiei ar putea fi urmariti penal in dosarul Romgaz.

DIICOT a cerut din nou avizul Senatului, pentru cei doi, suspectati de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, si delapidare. Din functiile pe care le-au detinut, demnitarii ar fi sprijinit interesele financiare, ale omului de afaceri Ioan Niculae si ar fi creat un prejudiciu de 120 milioane de euro bugetului de stat.

Cu jurnalistii pe urmele lui, senatorul PNL, Varujan Vosganian, a refuzat sa comenteze solicitarea DIICOT-ului, care le cere din nou colegilor fostului ministru sa incuviinteze urmarirea penala in dosarul Romgaz-Interagro. "Nu am vazut-o (...) Trebui sa vad ce scrie in aceasta solicitare”, a spus senatorul PNL.

Din nou, pentru ca in octombrie anul trecut, aceeasi solicitare a DIICOT a fost respinsa de senatorii PSD si PNL intr-un vot secret, cu bile.

In cazul lui Adriean Videanu, la prima solicitare, fostul presedinte Traian Basescu a fost de acord cu inceperea urmaririi penale.

Anchetatorii sustin ca ministerul economiei, prin cei doi ministri, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, i-au aprobat lui Ioan Nicoale sa primeasca la pret subventionat gaze naturale si ar fi creat un prejudiciu de 120 de milioane de euro.

In acest caz, Ioan Niculae a fost audiat la finalul saptamanii trecute. In fata procurorilor a ajuns luni si fostul director Romgaz, Marcel Piteiu, insa nici el nu a facut declaratii.

In cazul lui Varujan Vosganian comisia juridica a senatului urmeaza sa consulte dosarul, apoi plenul senatului va decide daca il lasa pe fostul ministru fara imunitate parlamentara. Decizia ar urma sa fie luata in cateva zile.

Decizia in cazul lui Adriean Videanu, care nu mai este parlamentar, va fi luata de presedintele Klaus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO