Diana Șoșoacă, citată la Parchetul General în cazul scandalului cu jurnaliștii Rai Uno. Audierea a fost amânată
Senatorul independent Diana Șoșoaca a ajuns luni pentru prima oară la Parchetul General, unde este investigat incidentul de acum două luni ce i-a avut protagoniști și pe jurnaliștii italieni de la Rai Uno.
Senatorul Diana Șoșoacă este gata să-și susțină în mod oficial plângerea penală pe care a depus-o la Parchetul General împotriva echipei de jurnaliști de la Rai Uno.
În luna decembrie, un banal interviu pe tema crizei medicale și a măsurilor ce se aplică sau nu la București s-a transformat într-o altercație în toată regula, apoi în acuzații.
De altfel, Diana Șoșoacă i-a acuzat în plângerea penală depusă la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică pe jurnaliștii postului italian de televiziune de mai multe infracțiuni: de la violarea sediului profesional la lovire și violarea vieții private.
Procurorii care investighează ce s-a petrecut vor trebui să cerceteze și punctul de vedere, implicit și acuzațiile jurnaliștilor italieni care se plângeau că ar fi fost victime ale unei infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal.
Cel puțin deocamdată, urmărirea penală în acest caz a fost începută doar in rem pentru fapte, însă este mult până se va ajunge la acuzații împotriva unor persoane.
Momentan procurorii trebuie să stea de vorbă personal cu protagoniștii. Acesta este și motivul pentru care Diana Șoșoacă a fost citată oficial luni pentru prima oară, însă, din rațiuni ce țin de apărare, avocatul ei neputând fi prezent, această audiere propriu-zisă a fost reprogramată pentru marți dimineață.
Diana Șoșoacă a fost însoțită la Parchetul General, unde a intrat în sediu fără a purta o mască, nu doar de soțul ei, implicat și el în acest scandal, ci și de câțiva susținători.
În cazul soțului Dianei Șoșoacă, lucrurile par să fie deja lămurite în cadrul anchetei în care a fost acuzat oficial de ultraj după ce ar fi ultragiat un polițist venit în intervenție. De curând i-a fost prelungită măsura controlului judiciar cu 60 de zile. Nu este exclus ca într-o perioadă foarte scurtă de timp să fie trimis în judecată.
În ceea ce privește audierea jurnaliștilor italieni, există mai multe posibilități. Una dintre ele ar fi o comisie rogatorie, apoi ar fi și varianta unei audieri prin sistemul de videoconferință.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: diana sosoaca, rai uno, parchetul general,
Dată publicare:
07-02-2022 13:44