Profesorul de la Jean Monnet, "un individ cu o deviatie sexuala periculoasa". De ce a fost arestat

Ultima actualizare: 11-09-2012 06:29

Profesorul de sport de la Liceul Jean Monnet, arestat acum zece zile pentru c-ar fi abuzat o eleva, este descris de judecatori ca un individ cu o deviatie sexuala periculoasa.

Magistratii care l-au trimis dupa gratii spun c-au vrut sa le dea un exemplu dascalilor tentati sa profite de naivitatea adolescentelor si sa aiba legaturi interzise cu ele. Daca profesorul acuzat de viol ar fi fost lasat in libertate, oamenii ar fi inteles ca asemenea relatii sunt permise.

Profesorul de sport trebuie anchetat si pentru viol, nu doar pentru relatii sexuale cu o minora, spun magistratii. Mai ales ca tribunalul remarca mai intai ca plangerea penala initiala a partii vatamate a avut ca obiect infractiunea de viol, imputandu-se inculpatului ca a intretinut cu partea vatamata un act sexual impotriva vointei acesteia.

Initial adolescenta il acuzase ca a abuzat de ea impotriva vointei ei.

Judecatorii descriu si modul in care profesorul ar fi planuit relatia cu propria eleva: i-ar fi spus c-o adora si ca-si doreste copii cu ea. Ba chiar ar fi profitat de ea, pentru ca adolescenta bause.

Intalnirea dintre profesor si eleva in camera de hotel este vazuta si de judecatori, dar si de anchetatori, un viol.

Acest act particular a fost realizat de inculpat cu scopul de a pedepsi partea vatamata pentru ca anterior intretinuse relatii sexuale cu alte persoane, se arata in motivarea arestarii.

Si tot magistratii spun ca acest tip de comportament sexual al inculpatului releva un tip specific de deviatie sexuala, relevant din punctul de vedere al potentialului de violenta sexuala de care inculpatul este capabil.

Un profesor este obligat sa nu intretina relatii sexuale cu elevele, asa ca arestarea lui pare mai mult decat justificata, sustin judecatorii, care vor sa dea un exemplu celor care au de gand sa profite de naivitatea unei adolescente.

Lasarea inculpatului in libertate ar putea induce sentimentul periculos ca este permisa intretinerea de relatii sexuale de profesori cu oricare eleva sau liceana minora.

Pericolul este cu atat mai mare cu cat asemenea victime ar putea renunta sa reclame abuzurile, de teama dispretului public.

La randul sau, profesorul arestat a sustinut ca regreta tot ce s-a intamplat, dar a incercat sa dea vina pe fata, care l-ar fi provocat.

Elevii de la Jean Monnet s-au impartit in doua tabere: unii o sustin pe adolescenta care-a reclamat violul, altii sunt de partea profesorului arestat 29 de zile printr-o decizie a Tribunalului.

Sa nu uitam insa ca a fost o decizie majoritara. Al treilea membru al completului de judecata a apreciat ca nu se impunea arestarea, pentru ca eleva nu s-ar fi comportat ca o victima a unui abuz.

Judecatorul minoritar apreciaza la randu-i ca este imoral comportamentul profesorului de sport, dar, in lipsa altor dovezi, locul sau n-ar fi in spatele gratiilor.

Una peste alta, Tribunalul le recomanda anchetatorilor sa continue investigatiile pentru a dovedi si eventualul viol. Si propune testul cu detectorul de minciuni pentru dascal.

Acesta din urma poate cere eliberarea sub control judiciar sau pe cautiune.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO