Dezvoltatorul Confort City: Vom incepe reabilitarea pe cheltuiala noastra, nu ne facem raspunzatori

incendiu

Dezvoltatorul complexului Confort City anunta ca va incepe, imediat ce autoritatile o vor permite, reabilitarea blocului afectat de incendiul de marti, initial pe propria cheltuiala, fara a se face insa raspunzator de prejudiciile produse.

Societatea Domus Stil Construct a emis, joi, un comunicat de presa privind incendiul produs marti dupa-amiaza intr-un bloc din complexul sau Confort City, in urma caruia au ars aproape in totalitate 24 de apartamente si au fost afectate, in total, in jur de 640 de persoane, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

"Imediat ce reprezentantii autoritatilor care investigheaza natura si cauzele incendiului vor permite, vom proceda la refacerea instalatiilor sanitar-termice si electrice in vederea reluarii in cel mai scurt timp a furnizarii de utilitati in imobilele afectate. Toate cheltuielile aferente lucrarilor mentionate la punctul anterior vor fi asumate, in prima faza, de societatea noastra, exclusiv in scopul de a iesi din impasul existent in momentul de fata si de a asigura un cadru adecvat reintrarii cat mai rapide in normalitate, fara a se face insa raspunzatoare de prejudiciile produse in urma incediului", spun reprezentantii societatii Domus Stil Construct, dezvoltatorul complexului Confort City.

Reprezentantii dezvoltatorului mai spun ca, in functie de rezultatele anchetei privind incendiul, isi rezerva dreptul de a apela, ulterior, la firmele de asigurari, in legatura cu pagubele.

"In functie de rezultatele anchetei aflate in derulare, stabilirea cauzelor si identificarea responsabililor, ne rezervam dreptul de a ne indrepta, ulterior, catre societatile de asigurari sau a altor entitati responsabile cu privire la pagubele pricinuite", se mai spune in comunicatul emis de companie.

Citește și
confort city
Garda de Mediu: Acordurile de mediu obtinute de Robert Negoita pentru Confort City sunt in regula
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Reprezentantii Domus Stil mai spun ca, incepand de luni, 8 octombrie, vor pune la dispozitia tuturor proprietarilor ale caror apartamente au fost "distruse de incendiu" alte locuinte, in cadrul complexului, pana la readucerea celor distruse la stadiul initial. Ei precizeaza ca aceste apartamente vor beneficia de bai functionale, mobilier de dormitor, precum si utilitatile de baza necesare (apa curenta si electricitate).

In ceea ce-i priveste pe proprietarii apartamentelor care nu mai dispun, in prezent, de utilitati, acestia pot fi cazati in continuare in hotelurile Rin Grand Hotel si Rin Express, ale aceluiasi dezvoltator, pana cand apartamentele lor "vor avea conditii de baza necesare locuirii". Oamenii cazati la hotel vor avea micul dejun si cina incluse, potrivit Domus Stil.

"Deplangem incidentul, regretam situatia si suntem, ca intotdeauna, alaturi de clientii nostri", mai afirma, in incheiere, reprezentantii Domus Stil Construct.

Incendiul de marti a izbucnit la mansarda unui bloc cu 11 niveluri din ansamblul rezidential Confort City aflat in Popesti-Leordeni, la granita cu sectorul 3.

Complexul Confort City, detinut de fratii Robert si Ionut Negoita, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adauga parcari, doua minimarketuri, o gradinita, locuri de joaca pentru copii si parcuri.

Dezvoltatorul ansamblului Confort City a anuntat inca de marti seara ca pune la dispozitia persoanelor afectate de incendiul de marti apartamentele vacante din interiorul complexului sau din alte spatii, pana la refacerea locuintelor proprii. Asftel, o parte a locatarilor afectati de incendiu au fost cazati, de marti, la Rin Grand Hotel din Capitala, detinut tot de fratii Negoita.

Zeci de locatari ai blocului afectat de incendiu vor sa ceara dezvoltatorului imobiliar sa le restituite sumele platite pentru locuinte sau sa le dea o alta casa intr-un alt imobil.

Locatarii au luat aceasta initiativa spunand ca, din motive de siguranta, nu sunt de acord sa locuiasca in continuare in blocul afectat de incendiu, chiar daca acesta va fi reabilitat.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ce legatura mai exista intre fratii Negoita si Confort City. Pe cine pot da pagubitii in judecata
Ce legatura mai exista intre fratii Negoita si Confort City. Pe cine pot da pagubitii in judecata

Scandalul izbucnit dupa incendiul care a distrus zeci de apartamente in Popesti Leordeni, abia s-a "aprins". In timp ce pompierii sunt in ancheta ca sa afle cum a pornit focul la mansarda blocului, pagubitii incearca sa obtina o despagubiri.

Garda de Mediu: Acordurile de mediu obtinute de Robert Negoita pentru Confort City sunt in regula
Garda de Mediu: Acordurile de mediu obtinute de Robert Negoita pentru Confort City sunt in regula

Seful Garzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca au fost verificate acordurile de mediu obtinute de Robert Negoita pentru Confort City si sunt in regula.

"Pompierii au fost depasiti de situatie". Marturiile celor care si-au vazut casele distruse de foc

Incendiu devastatator, marti dupa-amiaza, intr-un complex rezidential de la marginea Capitalei. Peste 50 de apartamente noi au fost distruse de flacarile izbucnite la mansarda blocului.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.