Dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri în Postul Paștelui


Ultimul update: Duminica 24 Martie 2019 10:37
Data publicarii: Duminica 24 Martie 2019 08:09
Categorie: Stiri actuale

Dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri în Postul Paștelui. Creştinii care postesc au dezlegarea la pește. Luni este Bună Vestire, ziua în care fecioara Maria a fost anunţată că îl va naşte pe Isus.

Dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri în Postul Paștelui. Tradiţia spune că pe mesele noastre pot poposi, pentru prima dată în postul cel mare, mâncăruri felurite din pește.

Dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri în Postul Paștelui. Aşadar, duminică nu este zi de odihnă pentru vânzătorii din pieţe şi târguri, care în ultimele zile au adus de două ori mai multă marfă decât de obicei.

Dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri în Postul Paștelui. Dacă nu aveţi timp să mergeţi la piaţă sau nu rezonaţi cu nicio reţetă de borş, plachie sau saramură, nu uitaţi că puteţi cumpăra totul gata făcut. Bucătarii şi-au suflecat mânecile şi şi-au pus încă de sâmbătă șorţul, ca să-i mulţumească pe cei mai puţin pricepuţi.

Dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri în Postul Paștelui. Spre deosebire de peştele proaspăt, al cărui preţ pleacă de la 5-6 lei pe kilogram, în acest caz costurile vor fi pe măsură efortului depus de profesionişti.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Crescătorii speră să dea lovitura de Paște: ”E mai sănătos decât mielul”
A început postul Paştelui. Alternativa la cele 40 de zile doar cu fasole, varza şi cartofi
VIDEO PROTVPLUS.RO