Deținutul evadat era condamnat pentru o faptă comisă cu cruzime. Și-a ucis în bătaie iubita

Dată publicare: 12-03-2021 17:52
Dată actualizare: 12-03-2021 19:30


Deținutul evadat din spital era deosebit de periculos. Bărbatul care a fugit vineri dimineață, dintr-un spital din Craiova, ispășea o condamnare pentru omor. Își ucisese iubita în bătaie.

 

Deținutul care a evadat dintr-un spital din Craiova a fost prins după câteva ore. În timp ce mai multe echipaje de poliție împânziseră județul, în încercarea de a-i da de urmă, fugarul...se ascunsese într-o gură de canal din curtea unității medicale.

Individul fusese condamnat la zece ani de închisoare, în 2015, după ce și-a ucis în bătaie concubina. Pedeapsa o executa în regim semideschis, dar acest lucru s-ar putea schimba, întrucât i s-a deschis dosar penal şi pentru evadare, faptă ce se pedepsește cu până la trei ani de închisoare.

Scăpase într-un mod original din spital, ieșind pe geam, de la etajul al doilea, cu o frânghie improvizată dintr-un cearșaf. Era considerat periculos și din acest motiv avea pază, pe hol, dar gardienii nu și-au dat seama că a fugit chiar de sub nasul lor.

Individul avea nevoie de îngrijiri medicale pentru mai multe afecțiuni cronice, pentru care mai fusese internat în spital.

„S-a constatat că deţinutul părăsise unitatea medicală unde era internat din 7 martie 2021. În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice. Menţionăm că deţinutul a fost internat periodic în unităţi sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor” a declarat reprezentanta Penitenciarului Pelendava, inspectorul principal Carmen Urziceanu.

Măsurile standard pentru prinderea unui evadat au fost aplicate, inclusiv consemnul la frontieră și filtre la ieșirea din localitate. Fugarul se ascundea însă la doar câţiva metri depărtare de spital, într-o gură de canal.

„A fost găsit într-o canalizare din curtea interioară a spitalului, a fost preluat de poliţişti şi condus la urgenţă pentru a-i fi verificată starea de sănătate” a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.


VIDEO PROTVPLUS.RO