Detalii din dosarul judecatoarelor acuzate de coruptie: Dinu tinea banii luati mita langa muraturi


Ultimul update: Marti 19 Martie 2013 07:04
Data publicarii: Sambata 16 Martie 2013 18:00
Categorie: Stiri actuale

Judecatoarea, Viorica Dinu, unul dintre magistratii arestati pentru coruptie, isi ascundea banii primiti pentru a face negot cu libertatea interlopilor in beciul casei langa muraturi.

La perchezitie procurorii au descoperit 13.000 de euro, in lei si valuta, pastrati in pachete asa cum au fost primiti de la intermediari. Dinu si colega ei, Antoanela Costache, refuza, deocamdata, sa raspunda la intrebarile anchetatorilor si spera sa iasa curand din arest.

Judecatoarea Viorica Dinu se apara fara sa vorbeasca. A invocat dreptul la tacere pentru ca stie ca orice declara poate fi folosit impotriva ei. A vorbit insa suficient de multe pana sa fie incatusata. Nu s-a sfiit sa negocieze sentintele in procese, fara sa stie ca procurorii anticoruptie o inregistrau.

La un moment dat, ii marturisea sotiei avocatului Daniel Petre, cel care intermediase eliberarea omului de afaceri Dinel Staicu pentru 150 .000 de euro ca "tu sa fii in meseria asta, stii cum ai fii de fricoasa? Si eu am fost la fel. Pana sa cunosc care sunt adevaratele realitati. Si pana sa citesc foarte multe dosare. Exact ca medicii care isi gasesc boli. Mai ales ca DNA-ul e cu ochii pe toti".

Judecatoarea se intalnea cu intermediarii in imediata vecinatate a tribunalului. Si-a implicat si familia in aceste tranzactii, ca sa nu apeleze la straini.

"Cu cat stiu mai multi, cu atat iese un fas. Eu stiu de la fetele astea de la Curte (Curtea de Apel Bucuresti n.r.). In momentul in care au venit doua pile, nu servesc niciuna", a fost judecatoarea inregistrata spunand.

Pe Viorica Dinu - afirma anchetatorii - nu o interesa de unde vin banii - de la un traficant de droguri, hot din locuinte sau de la un escroc. Ba chiar ii primea pe intermediari acasa la ea.

"Viorica Dinu a exercitat actiuni de traficare a influentei pe langa judecatori si a obtinut cu complicitatea fratelui sau, o anumita suma de bani, iar o parte din respectivul folos era destinata magistratilor care au judecat dosarul", arata DNA.

Colega ei, Antoanela Rosemay Costache era ceva mai precauta, ba chiar speriata de gandul ca ar putea fi prinsa in flagrant. Este si motivul pentru care se folosea de grefierul Sorin Vasilescu, omul ei de incredere de la arhiva, care ii devenise si sofer personal si garda de corp.

"Judecatoarele Costache si Dinu si-au folosit experienta profesionala pentru a spori conspirativitatea actiunilor infractionale utilizand diferite metode de protectie cum ar fi evitarea folosirii telefonului, purtarea discutiilor in soapta si doar in spatii private, dar si contracararea unor activitati de supraveghere operativa", se arata in dosarul intocmit de DNA.

Chiar si asa, procurorii au gasit banii suspecti in timpul perchezitiilor. In subsolul casei care-i apartine Vioricai Dinu erau ascunse intr-o ladita mai multe pachete cu bani.

Judecatoarea a refuzat sa spuna ce e cu banii ascunsi, dar i-au fost confiscati. Acasa la Antoanela Costache s-au gasit putin peste 1.000 de euro, bani despre care afirma ca ii are de la mama ei.

Cele doua judecatoare asteapta motivarea arestarii preventive pentru ca saptamana viitoare sa poata cere eliberarea in fata instantei supreme.

VIDEO PROTVPLUS.RO