Descinderi la traficanti si consumatori de droguri din Ploiesti. 46 de persoane au fost duse la DIICOT pentru audieri

11-03-2015 13:33


Consumatorii de droguri, dar si traficantii care distribuie pe piata din Ploiesti substante interzise s-au trezit miercuri dimineata cu ofiterii DIICOT la usa. 46 de oameni au fost dusi la audieri in urma perchezitiilor.

 

Toti sunt suspectati ca ar fi procurat din Spania importante cantitati de droguri si substante cu efecte psihoactive.

Anchetatorii vizeaza doua grupari care actionau in Resita si Ploiesti, dar aveau legatura intre ele. Drogurile ar fi fost introduse ilegal in Romania prin intermediul unor colete expediate din Spania si erau vandute consumatorilor in plina strada. 9 dintre suspecti se ocupau si cu procurarea si comercializarea canabisului, la pretul de 60 de lei pe gram. La perchezitii, ofiterii DIICOT au gasit suficiente probe pentru a le dovedi vinovatia; suspectii tineau in casa drogurile, dar si ambalaje si cantare folosite la prepararea marfii.

A fost zarva mare la sediul DIICOT unde rand pe rand au ajuns zeci de tineri cu varste intre 18 si 35 de ani. Stiau de ce trebuie sa dea ochi cu procurorii.

Un tanar recunoaste ca de 6 luni, o buna parte din salariul sau s-a dus pe droguri. Are 25 de ani si da vina pe prietenii care l-au initiat in consumul de stupefiante. Alti tineri par insa surprinsi de perchezitiile facute la ei acasa.

Ofiter DIICOT: "Au fost gasite diferite cantitati de canabis la 7 din cele 9 locatii in total cam cca 70-80 de grame, hasis cateva grame, seminte de canabis, ustensile folosite pentru ambalarea si distributia drogurilor, cantare telefoane mobile si alte asemenea bunuri."

La finalul audierilor procurorii vor decide cati dintre cei adusi la audieri vor fi retinuti pentru trafic de droguri.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO