Descinderi ale DIICOT la cămătari din Argeș. Suma uriașă pe care au obținut-o

Ultima actualizare: 15-09-2020 11:48
camatari, arges, perchezitii
Pro TV

Polițiștii și procurorii din Argeș au destructurat o grupare infracțională care a obținut din camătă 1,6 milioane de lei.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Argeș, împreună cu un procuror DIICOT - ST Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Argeș, au efectuat marți 3 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, care ar fi obținut 1.600.000 de lei din camătă, se arată într-un comunicat DIICOT.

Perchezițiile au avut loc în localitățile Pitești și Slobozia, la domiciliile a 3 persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi ameninţare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 - 2017, membrii grupării ar fi dat bani cu dobândă unor persoane care nu îndeplineau condițiile pentru contractarea unor împrumuturi bancare, percepând dobânzi lunare variabile între 10% şi 30%.

 

Victimele, șantajate și amenințate

 

Atunci când se aflau în imposibilitate de a achita dobânzile lunare și sumele restante, membrii grupării ar fi recurs la șantaj și amenințări cu acte de violență.

Victimele identificate până în prezent ar fi obținut, cu titlu de împrumut, sume de bani pentru care ar fi plătit dobânzi în valoare totală de 1.600.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate: 1 laptop, 3 telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri şi aproximativ 35.000 de lei.

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 39 şi 42 de ani, au fost conduse la sediul DIICOT - ST Pitești, pentru audieri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO