Descarcă declarația pe propria răspundere. Modelul pentru starea de alertă a fost actualizat

Ultima actualizare: 15-05-2020 16:33
declarația pe propria răspundere
Shutterstock

Declarația pe propria răspundere, necesară pentru deplasarea între localități pe timpul stării de alertă, a fost actualizată vineri.

Astfel, la secțiunea „motive justificate” a fost introdus exemplul - „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice.”

Puteți descărca noua declarație pe propria răspundere din atașamentul de la finalul articolului sau de pe mai.gov.ro.

De asemenea, declarația pe propria răspundere poate fi generată online, de pe telefon sau desktop, de pe site-ul oficial formular.sts.ro.

După descărcare și completare, documentul poate fi semnat olograf în variantă digitală cu aplicația Adobe Fill&Sign.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile închise. De asemenea, se prelungeşte suspendarea zborurilor de pe toate aeroporturile. Carantinarea celor care vin din străinătate se face la domiciliu. Ieşirea din afara localităţilor se va face doar din ”motive întemeiate”.

”Este interzis în afara localităţii cu excepţii: interes profesional, umanitar, activităţi agricole, îngrijirea unei proprietăţi, programe sau proceduri în centre de tratamente, îngrijirea copiilor, membrilor de familie, asistenţa persoane vârstnice, deces, asistenţa medicală care nu poate fi amânată”, a mai precizat Raed Arafat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO