Deputatul PDL Dan Pasat a fost trimis in judecata pentru santaj

Ultima actualizare: 28-04-2012 22:09

Procurorii DNA au dispus astazi trimiterea in judecata a trei persoane, printre care se afla si deputatul PDL Dan Pasat. Parlamentarul este acuzat de trei infractiuni de santaj.

De asemenea, Dan Pasat mai este acuzat de DNA si de "sapte operatiuni financiare, incompatibile cu functia" sa, in scopul obtinerii de bani sau foloase necuvenite.

In acelasi dosar mai sunt cercetate doua persoane: Marin Constantin, acuzat de doua infractiuni de santaj, si primarul comunei Varasti (judetul Giurgiu) Vasile Preda, acuzat de marturie mincinoasa.

In rechizitoriul citat de procurorii DNA se arata ca, in perioada octombrie – noiembrie 2009, Pasat Dan, ajutat de Marin Constantin, "i-a amenintat verbal si fizic, in mai multe randuri," pe doi reprezentanti ai unei firme din Teleorman. Scopul: pentru a-i determina sa semneze un contract de cesiune integrala a lucrarilor de aductiune a apei din comuna Varasti, judetul Giurgiu.

Dan Pasat a scapat de arest. Numarul voturilor "pentru" a fost prea mic

"Totodata, prin amenintari si sprijinit de coinculpatul Marin Constantin, inculpatul Pasat Dan a incercat sa il convinga pe unul din cei doi reprezentanti ai firmei mentionate sa mearga la sediul primariei din comuna Toporu si sa faca demersurile necesare pe langa primar in vederea incasarii unor sume de bani, 290.000 lei, bani care s-ar fi cuvenit firmei AGRO CLAS SRL din executarea unui contractul de aductiune apa potabila. Ulterior, acesti bani ar fi urmat sa fie remisi lui Dan Pasat", se arata in comunicatul DNA.

In octombrie 2010, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Dan Pasat. Anul acesta, in februarie, plenul Camerei Deputatilor a respins prin vot aceasta solicitare. Deputatul Dan Pasat a decis sa se autosuspende din PDL

Prin urmare, procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara fata de inculpatii Dan pasat si Constantin Marin - masura care a fost prelungita pana la data de 11.04.2011, inclusiv.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor Pasat Dan si Constantin Marin, "in vederea repararii pagubei cauzate prin savarsirea infractiunii si in vederea confiscarii speciale, pana la concurenta sumei de 1.836.608,59 lei".

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

DNA cere retinerea deputatului PDL Dan Pasat pentru santaj

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO