Deputatul Dan Pasat a decis sa se autosuspende din PDL

Ultima actualizare: 18-10-2012 19:34

Deputatul Dan Pasat a declarat astazi, pentru Mediafax, ca a decis sa se autosuspende din PDL, deoarece "problemele sale personale nu au nimic cu partidul".

Dan Pasat a precizat ca va da un comunicat in acest sens si ca, dupa ce a luat aceasta decizie, este posibil sa nu mai participe la intalnirea grupurilor parlamentare cu presedintele Traian Basescu.

Decizia lui Dan Pasat vine dupa ce ieri vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat ca reprezentantii partidului au decis sa amane discutarea "cazului Pasat" pentru sfarsitul acestei saptamani, cand va avea loc sedinta Consiliului National de Conducere al PDL.

In ultimele zile, mai multi lideri ai PDL au declarat ca, in opinia lor, deputatul PDL Dan Pasat ar trebui sa-si dea demisia sau sa se suspende, pentru a nu afecta si mai mult imaginea partidului.

Pasat este cercetat pentru coruptie si santaj. Anchetatorii afirma ca deputatul ar fi santajat functionari din conducerea judetului Giurgiu, care nu erau de acord ca firma lui sa puna mana pe contracte de achizitii publice.

Va remintim, saptamana trecuta, solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive in cazul deputatului PDL Dan Pasat nu a intrunit numarul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptata. In sala au fost prezenti 292 de deputati, inregistrandu-se 154 de voturi exprimate, dintre care patru voturi anulate si 150 de voturi valabil exprimate. In favoarea solicitarii DNA s-au inregistrat 116 voturi "pentru" si 34 de voturi "impotriva". Opozitia anuntase ca nu va participa la vot.

Deputatul PDL Dan Pasat a declarat dupa anuntarea rezultatului votului ca solicita DNA sa-i trimita dosarul in instanta, deoarece el se considera nevinovat. Procurorii DNA i-au comunicat lui Pasat impunerea interdictiei de a parasi tara. Mai mult, acesta nu are voie sa ia legatura cu martori sau cu ceilalti inculpati din dosar si trebuie sa respecte un orar impus impus de sectia de politie din raza sa teritoriala.

Raluca Turcan: Ori PDL rezolva cazul Pasat, ori Pasat rezolva PDL

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO