Deputatul Adrian Simionescu, dus cu mandat de aducere la DNA. Procurorii il suspecteaza de o evaziune de 1 milion de euro

25-09-2014 12:11


Deputatul Adrian Simionescu si omul de afaceri Marian Fiscuci au fost dusi, joi, la DNA, cu mandat de aducere, procurorii urmand sa le spuna pentru ce infractiuni sunt suspectati in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala.

Faptele lor ar fi provocat un prejudiciu de peste un milion de euro.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca deputatul PSD Adrian Simionescu si omul de afaceri Marian Fiscuci au fost adusi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie de catre politisti, in baza unor mandate de aducere emise pe numele acestora.

Potrivit surselor citate, procurorii le vor prezenta celor doi infractiunile de care sunt suspectati in dosarul in care miercuri au fost facute perchezitii in judetele Teleorman, Giurgiu si Ilfov, la firme si la persoane care ar fi comis fapte de coruptie si evaziune fiscala, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Masina cu care Adrian Simionescu si Marian Fiscuci au fost adusi a intrat in curtea DNA in jurul orei 11.45. Procurorii DNA au facut, miercuri, 10 perchezitii in judetele Teleorman, Giurgiu si Ilfov, la firme si la persoane suspectate de fapte de coruptie si evaziune fiscala.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), in aceasta cauza se fac cercetari privind savarsirea, in perioada 2012 - 2014, de infracțiuni asimilate celor de coruptie si evaziune fiscala cu componenta transfrontaliera, prejudiciul estimat fiind de peste un milion de euro. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in acest caz ar fi implicat si deputatul PSD Adrian Simionescu, precum si omul de afaceri Marian Fiscuci.

Simionescu ar fi in atentia anchetatorilor pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, au precizat sursele judiciare. Adrian Constantin Simionescu este deputat din 2012.

Simionescu a fost viceprimar in Turnu Magurele, in perioada 1996-1997, si vicepresedintele Consiliului Judetean Teleorman, in 2008-2009. Acesta a detinut functia de vicepresedinte al PD Teleorman din 1996 pana in 2001. Ulterior, el a trecut la PSD, iar in 2001 a fost numit vicepresedinte al PSD Teleorman.

VIDEO PROTVPLUS.RO