S-a dat alarma, miercuri, la spitalul de urgență din Târgu Jiu și zeci de pacienți au fost evacuați după ce dintr-un lift a început să iasă un fum dens.  

 

Mai multe echipaje ale pompierilor au intervenit pentru a ține lucrurile sub control.

După ce s-a dat alarma, 53 de pacienți au fost evacuați în cel mai scurt timp. Din lift începuse să iasă fum, așa că angajații au chemat de urgență pompierii.

Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu:Nu era nicio persoană în lift. Asistentele medicale au observat fumul și au sunat imediat la 112, după care s-a luat decizia evacuării pacienților din cauza fumului dens. Nu a fost vorba de un incendiu propriu-zis cu flacără, ci doar degajare de fum.”

Pacienții au fost scoși în fața spitalului în câteva minute.

Pacient: „Un lift cică a luat foc, atâta. Așteptăm colea și urcăm sus că avem tratamente de făcut.”

Pacient: „Am înțeles că pe la etajul trei a luat foc un lift, ceva de genul, nu știu mai mult.”
Reporter:Ați văzut fum, foc?”
Pacient: „Se simțea miros de fum.”

Pacient: „Nu se vede nimic, nu știm nimic, apă peste tot, pompieri, ne-au evacuat pe toți.”

Viorel Gâlmă, adjunct ISU Gorj: „Existau degajări de fum în casa liftului, s-a procedat la evacuarea preventivă a pacienților de la etajul trei, chirurgie.”

Liftul cu probleme fusese modernizat în 2015 și avea toate verificările la zi. Deservea personalul medical și, din primele cercetări, un cablu s-ar fi supraîncălzit.

Constantin Dinu, director medical SJU Târgu Jiu: „E vorba de ceva sisteme de plastic ale acestui lift – posibil și din cauza temperaturilor - posibil, dar o să vă spună colegii specialiști.”