Declarațiile fiscale care pot crea probleme în zona financiar-contabilă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 16 Aprilie 2018 22:09
Categorie: Stiri actuale
declaratie fiscala

Din 25 mai 2018, orice afacere care nu respectă prevederile stabilite prin Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) va putea fi sancționată cu amenzi.

Prin urmare, rolul profesioniștilor din domeniul financiar-contabil este unul care cântărește în bunul mers al activității unei societăți. Și cum multe dintre documentele fiscale conțin și date personale, iar unele dintre firmele de contabilitate se ocupă și de Registrul General de Evidență a Salariaților (Revisal), unde au acces la toate datele angajaților, vă spunem care este principalul formular fiscal care aduce provocări contabililor, dar și care sunt recomandările specialiștilor în această direcție.

În condițiile în care GDPR va deveni, de la 25 mai 2018, cadrul legal european unic în materie de protecție a datelor personale, e bine de știut că noile reguli sunt mult mai stricte și impactează toți prestatorii de servicii, inclusiv firmele de contabilitate.

Și dacă ne întrebăm de ce este importantă protecția datelor pentru contabili, trebuie să avem în vedere, în primul rând, faptul că cele mai multe dintre documentele fiscale conțin și date personale. Desigur, aici putem adăuga faptul că o mare parte dintre firmele de contabilitate se ocupă și de Revisal, unde au acces la toate datele angajaților.

Citiți mai multe pe avocatnet.ro.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: avocatnet.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO