Declarațiile fiscale care pot crea probleme în zona financiar-contabilă
Din 25 mai 2018, orice afacere care nu respectă prevederile stabilite prin Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) va putea fi sancționată cu amenzi.
Prin urmare, rolul profesioniștilor din domeniul financiar-contabil este unul care cântărește în bunul mers al activității unei societăți. Și cum multe dintre documentele fiscale conțin și date personale, iar unele dintre firmele de contabilitate se ocupă și de Registrul General de Evidență a Salariaților (Revisal), unde au acces la toate datele angajaților, vă spunem care este principalul formular fiscal care aduce provocări contabililor, dar și care sunt recomandările specialiștilor în această direcție.
În condițiile în care GDPR va deveni, de la 25 mai 2018, cadrul legal european unic în materie de protecție a datelor personale, e bine de știut că noile reguli sunt mult mai stricte și impactează toți prestatorii de servicii, inclusiv firmele de contabilitate.
Alegeri 2024
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
Și dacă ne întrebăm de ce este importantă protecția datelor pentru contabili, trebuie să avem în vedere, în primul rând, faptul că cele mai multe dintre documentele fiscale conțin și date personale. Desigur, aici putem adăuga faptul că o mare parte dintre firmele de contabilitate se ocupă și de Revisal, unde au acces la toate datele angajaților.
Citiți mai multe pe avocatnet.ro.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!