Declarații halucinante făcute pe bandă de preotul Vasile Răducă despre viol și musulmani

Ultima actualizare: 23-07-2019 19:36

Derapaj verbal fără precedent al prodecanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă, preotul Vasile Răducă.

 

Acesta a declarat la Trinitas, postul Patriarhiei Române, o serie de lucruri controversate despre cum interpretează el relaţiile intime sau condiţia femeii în religia musulmană. Rectorul Universităţii Bucureşti cere demiterea sa din funcţie, iar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-a delimitat de declaraţiile prelatului.

Pentru prima dată în istorie, Postul de Radio al Patriarhiei a fost sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului în acest caz.

Vasile Răducă este prodecan şi fost decan al Facultății de Teologie. De asemenea, este profesor universitar doctor și le predă elevilor... teologia morală.

La postul de radio, Vasile Răducă a fost întrebat de o ascultătoare ce părere are că fiica sa are o relație cu un bărbat musulman, iar preotul a spus că trebuie să se roage să se despartă cât mai repede.

De asemenea, a adăugat că ”în Islam, femeia e considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului”.

El a mai spus că trebuie păstrat un copil rezultat în urma unui viol, pentru că este un dar de la Dumnezeu, și că înseamnă că violul a fost consimțit dacă s-a finalizat cu un copil.

Vasile Răducă este și parohul Bisericii Crețulescu din Capitală, iar în trecut a fost decorat în repetate rânduri de Patriarhul Daniel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO