Decizie CNCD. Cât va plăti Tăriceanu pentru că l-a făcut Fuhrer pe Iohannis

Ultima actualizare: 27-05-2020 13:52
Decizie CNCD. Cât va plăti Tăriceanu pentru că l-a făcut Fuhrer pe Iohannis
Getty

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost amendat, miercuri, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 2.000 de lei pentru că l-a făcut Fuhrer pe Klaus Iohannis.

 

Tăriceanu a fost găsit vinovat de discriminare şi încălcare a dreptului la demnitate, în urma unor afirmaţii făcute la adresa şefului statului.

Liderul ALDE a făcut o serie de afirmaţii, în data de 16 aprilie, pe pagina de socializare, în care a utilizat termenul de ”Fuhrer” la adresa lui Iohannis.

Potrivit CNCD printre afirmaţiile considerate a fi discriminatorii sunt: ”Pe domnul Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i prieşte nici domniei sale, cum nu ne prieşte nici nouă. Doar aşa îmi explic atacul furibund la toţi cei care nu sunt de acord cu instrucţiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărţirea politicienilor. Între buni şi răi. Cum sunt absolut convins că mă număr printre politicienii răi, îi dau câteva sfaturi: Să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Fuhrer ci, încă, Preşedintele României. Iar dacă tot a adus vorba despre inconştienţă, domnul Iohannis este chiar ultima persoană din România care poate deschide acest subiect. Pentru că ne aducem aminte de cum ne spunea acum vreo lună şi jumătate că coronavirusul este doar o durere în gât şi puţină febră şi îl punea pe Cîţu să fugă din fata Parlamentului”.

Afirmaţiile reprezintă ”faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, a explicat CNCD.
Hotărârea a fost adoptată cu şapte voturi ”pentru” şi unul ”împotrivă”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO