Decizia de demolare a bisericii din Constanţa, suspendată provizoriu de instanţă

Ultima actualizare: 16-06-2022 20:36
biserica constanta, demolare
Pro TV

Parohia Izvorul Tămăduirii din Constanţa, biserica care a stârnit o adevărată dezbatere pentru că a fost construită ilegal, nu va fi momentan demolată, a decis Judecătoria Constanța.  

Parohia Izvorul Tămăduirii din Constanţa a depus o contestaţie la executarea silită la Judecătoria Constanţa.

Decizia de demolare a bisericii din Constanţa a fost suspendată provizoriu de către instanță.

„Admite cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de contestatoarea ... . În temeiul art. 719 alin. (7) C. proc. civ., suspendă provizoriu executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 234/2022 al B.E.J. Beciu Stelian, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul dosarului nr. 14901/212/2022 al Judecătoriei Constanţa”, se arată în decizia instanţei.

Hotărârea instanţei este fără cale de atac.

Instanţa a decis, în decembrie 2021, demolarea unei biserici din municipiul Constanţa, care a fost ridicată fără autorizaţie. Decizia definitivă prevedea ca Primăria Constanţa să demoleze biserica în termen de 90 de zile. Termenul iniţial era 14 martie, dar a mai fost prelungit câteva luni.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat atunci faptul că se află în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluţii. Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a transmis, în luna februarie, o scrisoare deschisă adresată Arhiepiscopului Tomisului prin care îi spunea că nepunerea în aplicare a acestei decizii şi tergiversarea intrării în legalitate pot duce „la degradarea imaginii Bisericii ca instituţie şi tensionarea relaţiilor dintre comunitatea religioasă şi restul cetăţenilor acestui oraş”, conform news.ro

În urmă cu o săptămână, Arhiepiscopul Tomisului a ținut o slujbă la această biserică. IPS Teodosie a declarat că toţi cei care au dărâmat biserici au murit „în chinuri groaznice”.

„Mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta”, a spus IPS Teodosie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO