De ce nu poți folosi certificatul digital COVID și în România

Dată publicare: 08-07-2021 20:41
Dată actualizare: 08-07-2021 21:05


certificat

Românii pot folosi certificatul digital COVID doar atunci când călătoresc în spațiul comunitar, deoarece zona de utilitate a documentului n-a fost extinsă de autoritățile române și la nivel intern, scrie avocatnet.ro.

Asta înseamnă că nici angajatorii nu-l pot cere salariaților, în cazul activităților unde riscul răspândirii coronavirusului e ridicat.

Certificatul digital COVID este necesar de la 1 iulie persoanelor care călătoresc în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Cu ajutorul acestui document, persoanele care s-au vaccinat anti COVID-19, s-au recuperat după această afecţiune sau deţin un rezultat negativ la testarea COVID-19 pot dovedi situaţia lor epidemiologică.

Cel puțin teoretic, certificatul verde privind COVID-19 poate fi adaptat astfel încât să aibă o funcțiune și la nivel național. De exemplu, documentul ar putea fi folosit la nivel național pentru a demonstra că toți participanții la un eveniment privat sunt vaccinați complet, testați negativ sau vindecați și astfel să poată participa la eveniment mai multe persoane.

Citiți mai multe pe avocatnet.ro.

 

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO