De ce au mers cei mai buni piloti si parasutisti din Romania la Targu Mures. "Vin chiar si oameni in varsta"


Ultimul update: Miercuri 13 Mai 2015 06:56
Data publicarii: Duminica 10 Mai 2015 10:05
Categorie: Stiri actuale

Sute de curiosi si amatori de avioane si-au dat intalnire pe pista aeroclubului din Targu Mures. Au avut prilejul sa-i admire si sa-i aplaude pe cei mai buni piloti din tara. Soimii Romaniei, renumiti pentru acrobatiile lor

Sute de oameni au profitat de vremea calduroasa si s-au grabit sa ajunga la mitingul aviatic, organizat la aeroclubul din Targu Mures. Aici, cei mai buni piloti de acrobatie, le-au oferit curiosilor un adevarat spectacol.

La acelasi miting si-au dat intalnire si parasutistii. Au sarit de la mare inaltime, iar spectatorii aflati la sol - parca ar fi dorit si ei sa zboare. Reprezentantii Aeroclubului Roman sunt multumiti de rezultatele mitingurilor aviatice. In ultimii ani din ce in ce mai multi tineri s-au indreptat spre acest gen de sport.

"Interesul fata de meseria de pilot a crescut foarte mult. Elevi sunt foarte multi, chiar si oameni in varsta”, spune Stefan Toganel, instructor de zbor.

"De mic copil am avut o chemare spre avioane”, povesteste un pilot, faceam machete de cand ma stiu am avut noroc cu tatal meu care a cunoscut pe cineva de la aeroclub. M-a inscris, am obtinut in 2001 licenta."

Aeroclubul Romaniai ofera cursuri gratuite pentru tineri intre 16 si 23 de ani. Cei care au trecut de aceasta varsta, dar sunt indragostiti de zbor si vor sa obtina un brevet de pilot trebuie sa plateasca pana la 7 mii de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO