De ce a stat Dragnea în celulă cu alţi deţinuţi în prima noapte. Are dreptul la 5 vizite


Ultimul update: Marti 28 Mai 2019 20:25
Data publicarii: Marti 28 Mai 2019 18:45
Categorie: Stiri actuale

Liviu Dragnea, al treilea om în stat până luni, este deja de peste 24 de ore după gratii. Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat a fost încarcerat deocamdată la Rahova, în regim de carantină, pentru următoarele 3 săptămâni.

Cunoscuţi drept contestatari ai unora dintre măsurile din domeniul justiţiei promovate de actuala putere, sindicaliştii din sistemul penitenciar l-au întâmpinat cu o scrisoare ironică, în care i-au urat: '' bun venit, acasa''. Dragnea are de executat 3 ani şi 6 luni de detenţie.

Odată ce a trecut de porţile penitenciarului de maximă siguranţă Rahova, Dragnea a căpătat un nou statut. Acela de deţinut de drept comun care a comis infracţiunea de instigare la abuz în serviciu.

Liviu Dragnea va executa primele 21 de zile de pedeapsă la penitenciarul Rahova în carantină . Asta înseamnă că în această perioadă este evaluat medical şi psihologic. iar concluziile sunt trecute în dosarul său de deţinut.

 

Dragnea, pus cu alţi deţinuţi în celulă în prima noapte

 

Ca orice persoană care încalcă legea, şi Dragnea trebuie să se supună regulilor şi regulamentului închisorii. Surse din penitenciar susţin că din motive de siguranţă ar fi fost încarcerat luni seară într-o celulă cu alţi deţinuţi, însă marți a stat singur. A primit la cină ghiveci de legume, la micul dejun a avut marmeladă şi ceai iar la prânz.. fasole cu cârnaţi.

În perioada de carantină, Liviu Dragnea beneficiază de 5 vizite şi un pachet de 10 kg. Deja a depus o listă cu persoanele care urmează să îl viziteze. Cererea urmând să fie aprobată de conducererea penitenciarului.

O vizită pe zi cu panou despărţitor poate să dureze între 30 de minute şi două ore. Prima săptămână de carantină este considerată cea mai dificilă şi cu risc de incidente, tocmai de aceea deţinuţii stau de vorbă cu un psiholog. Asemeni tuturor puşcăriaşilor, Dragnea va afla ce are voie să facă şi ce nu , care-i sunt drepturile, la ce activităţi poate să participe şi pentru ce munci poate fi considerat apt.

Pe parcursul celor 21 de zile însă avocatul lui Liviu Dragnea poate veni ori de câte ori doreşte.

Ulterior lui Dragnea i se comunică regimul de detenţie în funcţie de decizia unei comisii.

În mod normal pentru 3 ani şi 6 luni de închisoare regimul de detenţie este unul închis, însă dosarul medical ar putea cântări mult, iar Dragnea ar putea beneficia de regim semi-deschis.

Este însă o sabie cu două tăişuri, pentru că sunt doar două închisori cu acest regim. Jilava, unde condiţiile sunt grele, sau la Poarta Albă - sau penitenciarul de lux al sistemului ANP.

Condamnarea lui Dragnea le-a dat ocazia sindicaliştilor din penitenciare să îi facă o scrisoare deschisă care începe un o urare: "Bine ai venit acasă, Liviu ! Camera o găseşti aşa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiii pentru penitenciare în timp ce plângeai şi te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnaţi pe nedrept pentru crime tâlharii violuri hoţii şi alte blestemaţii. O să-i cunoşti mai bine şi o să plângeţi împreună "

Sorin Dumitraşcu, lider sindicat penitenciare: “Am vrut să îi amintim lui dar şi altor politicieni că au avut posibilitatea să îmbunătăţească condiţiile din penitenciare dar ei au ales să elibereze deţinuţii din puşcarii decât să modernizeze"

Liviu Dragnea poate face o cerere de liberare condiţionată după efectuarea a două treimi din pedeapsă.

Dăncilă a povestit care a fost ultima discuție cu Dragnea înainte să fie încarcerat
Meniul lui Liviu Dragnea în prima zi petrecută la Penitenciarul Rahova
Condițiile și drepturile lui Liviu Dragnea, la Rahova. FILMUL primelor ore petrecute după gratii
VIDEO PROTVPLUS.RO