COD GALBEN de ploi torentiale si vijelii in opt judete din tara, joi dupa amiaza. Prognoza meteo pana duminica

×
Codul embed a fost copiat

De joi, ora 12:00, am intrat in zodia ploilor si a vijeliilor. Meteorologii au emis o informare de vreme rea, care expira vineri la pranz, si este valabila pentru mare parte din tara.

Joi ramanem cu vremea calda, dar norii se inmultesc treptat si dupa pranz va ploua indeosebi in Moldova, Transilvania, Maramures si zona montana si local in Crisana. Seara si dupa lasarea noptii ploile vor uda mai ales jumatatea sudica a tarii. Vorbim despre averse, ce pot fi torentiale si vor veni cu descarcari electrice si vant nervos. Pot sa apara si vijelii, iar pe suprafete restranse va cadea grindina. Local cantitatile de apa vor depasi 15 //mp, dar izolat se pot strange peste 30...40 l/mp. Temperaturile se mentin la valori foarte ridicate si vom avea intre 24 de grade in nordul Moldovei si 33 de grade in sud-vestul tarii.

In Dobrogea si in Baragan urmeaza o zi insorita, cu temperaturi foarte ridicate. Maximele urca pana la 31...32 de grade, iar pe inserat si dupa lasarea noptii apar ploi in aversa, insotite de fulgere si vant nervos. In Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme calduroasa. Maximele depasesc 30 de grade, dar norii se aduna din cand in cand si vor aduce ploi zgomotoase de vara. In jumatatea nordica a Moldovei se anunta mai multe perioade cu instabilitate accentuata. Vor cadea ploi abundente, vor fi descarcari electrice, intensificari ale vantului si conditii de grindina.

Temperaturile scad usor in nord-estul extrem. In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea vreme schimbatoare, cu soare, dar si innorari si ploi in mai multe reprize. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, vor ajunge la 28...29 de grade. In tinuturile vestice asteptam vreme calduroasa, cu maxime de 31...32 de grade. Pe aici norii vor mai putini, iar ploile vor aparea pe suprafete foarte mici, indeosebi in zonele inalte. In schimb, in centrul Romaniei norii se inmultesc si dupa-amiaza ploile vor fi frecvente si vor veni cu toata suita de fenomene specifice instabilitatii. Se vor acumula si cantitati mai insemnate de apa, care izolat pot depasi 30...40 l/mp.

In sud-vest soarele va straluci aproape nestingherit pe parcursul zilei si va urca mercurul in termometre pana la 33 de grade. La apropierea noptii cerul se va innora si aici si vor cadea averse din loc in loc. Si in tinuturile sudice ploile ajung pe inserat si la noapte. Pana atunci vom avea vreme frumoasa si temperaturi ridicate. La amiaza se vor atinge 31...32 de grade Celsius.

Citește și
canicula, Bucuresti
Temperaturi de 31 de grade in cea mai calduroasa zi din urmatoarele doua saptamani. Prognoza ANM pana pe 14 iunie
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Bucurestenii au parte de inca o zi calduroasa, cu o maxima de 31 de grade. Catre seara si la inceputul noptii sunt anuntate averse, insotite de fulgere si vant nervos. Vor fi si conditii de grindina si se pot acumula cantitati mai insemnate de apa. Noaptea va fi putin mai calda decat ultima, cu o minima in jur de 18 grade. La munte temperaturile se mentin ridicate, dar apar perioade cu instabilitate in Carpatii Orientali, in Meridionali si local in celelalte masive.

Vorbim despre averse, tunete, fulgere si chiar vijelii. Vor fi si caderi de grindina, iar cantitatile de apa ar putea depasi izolat 40 l/mp.  La mare aversele ajung in a doua parte a zilei si pot fi abundente. Pana atunci vom avea vreme buna; pe plaja se vor inregistra pana la 26 de grade; iar apa marii va avea intre 19 si 21 de grade.

Prognoza meteo pana duminica

Joi ramanem cu vremea calda, dar dupa pranz norii se inmultesc si instabilitatea cuprinde multe zone. Maximele termice ajung in intervalul 24...33 de grade.Vineri aversele vor uda jumatatea sudica a tarii, pe unde se mai pot acumula 20L/mp si vor fi conditii de grindina. Sambata si duminica vremea va fi frumoasa, iar temperaturile vor depasi mediile acestei perioade.

COD GALBEN de ploi si vijelii, joi dupa amiaza, in opt judete din tara

Opt judete din Moldova, Transilvania si Muntenia, sub Cod Galben de vreme rea joi dupa-amiaza Bucuresti, 4 iun /Agerpres/ - Un numar de opt judete din Moldova si Transilvania se afla, joi, sub atentionari nowcasting Cod Galben de ploi torentiale si descarcari electrice, valabile in urmatoarele ore. Potrivit meteorologilor, pana la ora 16,00, in cea mai mare parte a judetului Iasi (inclusiv in municipiul Iasi), in sudul si estul judetului Vaslui (inclusiv in Husi, Barlad, Vaslui), in jumatatea de est a judetului Neamt, local in sud-estul judetului Dolj (inclusiv zona localitatilor Marsani, Valea Stanciului, Macesu, Ostroveni, Bechet, Dabuleni) si in jumatatea de est a judetului Ilfov (pe aliniamentul Petrachioaia, Ganeasa, Cernia, Glina) sunt asteptate ploi cu caracter torential ce pot atinge 25-30 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de mici dimensiuni.

De asemenea, in urmatoarea ora, local in judetul Covasna, mai ales in zona localitatilor Batani, Malnas, Micfalau, Aita Mare, Bixad, Sfantu Gheorghe, Bodoc, Ghidfalau, Cernat, Dalnic si Turia), local in judetul Harghita, mai ales in zona localitatilor Simonesti, Mugeni, Odorheiul Secuiesc, Lupeni, Bradesti, Corund, Praid, Varsag si Zetea se vor semnala averse ce pot cumula 25-30 l/mp, grindina de dimensiuni mica si medie, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Fenomene meteo similare sunt prognozate pana la ora 17,00 in judetul Bistrita Nasaud, in zona delimitata de localitatile Sant, Maieru, Lesu, Josenii Bargaului, Satu Nou, Sieu si granita de est a judetului.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Vreme calda marti, cu mult soare in prima parte a zilei si ploi spre seara in unele regiuni. Prognoza meteo pana vineri
Vreme calda marti, cu mult soare in prima parte a zilei si ploi spre seara in unele regiuni. Prognoza meteo pana vineri

Marti ramanem cu vremea calda. In prima parte a zilei atmosfera va fi insorita peste tot. Spre seara norii se vor inmulti si vor aduce cateva ploi pe suprafete restranse in zonele de munte si cu totul izolat in rest.

Temperaturi de 31 de grade in cea mai calduroasa zi din urmatoarele doua saptamani. Prognoza ANM pana pe 14 iunie
Temperaturi de 31 de grade in cea mai calduroasa zi din urmatoarele doua saptamani. Prognoza ANM pana pe 14 iunie

Prognoza ANM pentru urmatoarele doua saptamani anunta o vreme calduroasa in aproape toata tara cu un varf de 31 de grade pentru 9 iunie.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.