Dan Voiculescu, la al 5-lea termen din apelul dosarului in care a fost condamnat la 5 ani de inchisoare

13-05-2014 10:55


Dan Voiculescu

Curtea de Apel Bucuresti judeca marti al 5-lea termen din apelul dosarului in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare.

La ultimul termen, dosarul a fost amanat pentru ca judecatorul care conducea completul a fost arestat preventiv intr-un dosar de coruptie. Este vorba despre judecatorul Stan Mustata, care a fost acuzat ca lua mita pentru solutii penale favorabile. Conform Gandul, in locul lui Stan Mustata, dosarul va fi judecat de Luminita Cristiu-Ninu, fosta presedinta a Tribunalului Teleorman.

Dan Voiculescu ar putea fi condamnat definitiv in dosarul ICA, pentru care a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Urmeaza se se decida daca dosarul va fi judecat in continuare sau daca verdictul final va fi amanat din nou. La termenul precedent, avocatii lui Dan Voiculescu au ridicat o serie de exceptii care, daca sunt aprobate, vor duce la tergiversarea judecarii dosarului.

In acest dosar, Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi si alte 11 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare. Avocatii au cerut ca decizia luata de prima instanta, respectiv Tribunalul Bucuresti, prin care s-a respins restituirea dosarului la procurori, pentru refacerea urmaririi penale, sa fie reanalizata de un judecator, in Camera Preliminara de la Curtea de Apel Bucuresti.

De asemenea, avocatii au formulat mai multe exceptii si cereri, printre acestea fiind si o solicitare de anulare a Hotararii de Guvern 290/2002, prin care Institutul de Cercetari Alimentare a fost trecut din proprietatea statului in proprietate privata.

In 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani. Instanta a constatat ca a fost implinit termenul de prescriptie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Dan Voiculescu a declarat recent, la Curtea de Apel Bucuresti, ca ar prefera sa fie anulata privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, pentru care este judecat si sa isi recupereze toti banii pe care i-a investit in institut. Voiculescu a mai spus ca nu ii este frica de faptul ca ar putea fi condamnat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO