Dan Motreanu și George Scutaru au fost achitați de ÎCCJ. Decizia este definitivă

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Dan Motreanu, s-a prezentat la DNA, fiind citat de procurori intr-un dosar de coruptie. FOTO AGERPRES

Fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Dan Motreanu și fostul consilier prezidențial George Scutaru au fost achitați de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care, alături de Ana-Maria Schaer, au fost acuzați de spălare de bani.

Decizia este definitivă.

Cei doi au fost acuzaţi că au primit 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro pentru finanţarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaţilor PNL la alegerile locale şi parlamentare. Şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale, cea de-a treia persoană inculpată în acest dosar, a fost achitată, printr-o decizie definitivă luată luni de instanţa supremă, scrie News.ro.

”Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.384 din data de 25 iunie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 3517/1/2015, privind pe inculpaţii Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan-Ştefan şi Schaer Ana-Maria”, a transmis, luni instanţa supremă.

Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului.

Citește și
Dan Motreanu la DNA - INQUAME
Deputatul PNL Dan Motreanu, martor cheie in dosarul lui Bogdan Olteanu. Confruntarea de miercuri de la DNA
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

”În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi pentru intimaţii inculpaţi, în sumă de câte 217 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10 iunie 2019”, a mai transmis instanţa.

În 2018, George Scutaru, fost preşedinte al PNL Buzău şi fost consilier prezidenţial, şi fostul deputat PNL Dan Motreanu au fost achitaţi în dosarul în care au fost judecaţi pentru spălare de bani.

În septembrie 2015, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru şi pe fostul deputat PNL Dan Motreanu, pentru spălare de bani. Pentru aceeaşi faptă a fost judecată şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, Cristinel Bîgiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, denunţător în acest dosar, a pretins de la o persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, pentru a-l pune în posesia unor terenuri aflate în municipiul Buzău.

Din suma pretinsă, Bîgiu a primit 700.000 de euro, din care le-ar fi dat lui George Scutaru şi Dan Motreanu sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro, conform unei înţelegeri anterioare, pentru finanţarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaţilor PNL la alegerile locale şi parlamentare din acel an, susţineau procurorii DNA.

Pentru a ascunde provenienţa acestor sume, Scutaru, Motreanu şi Ana Maria Schaer "au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrate de către aceasta din urmă către o firma care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală", au mai scris procurorii în rechizitoriu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Doi lideri PNL, Scutaru și Motreanu, acuzați de DNA de spălare de bani, au fost achitați
Doi lideri PNL, Scutaru și Motreanu, acuzați de DNA de spălare de bani, au fost achitați

George Scutaru - fost consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis - a fost achitat luni de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care este judecat pentru spălare de bani.

Deputatul PNL Dan Motreanu, martor cheie in dosarul lui Bogdan Olteanu. Confruntarea de miercuri de la DNA
Deputatul PNL Dan Motreanu, martor cheie in dosarul lui Bogdan Olteanu. Confruntarea de miercuri de la DNA

Confruntare importanta la DNA: Sorin Ovidiu Vintu a stat fata in fata, cu fostul viceguvernator al BNR. L-a acuzat din nou ca i-ar fi dat 2 milioane de euro ca sa il convinga pe fostul premier Tariceanu sa-l numeasca pe Liviu Mihaiu guvernatorul Deltei.

Vicepresedintele Camerei si un fost consilier prezidential, trimisi in judecata de DNA. Mita pentru campania electorala a PNL
Vicepresedintele Camerei si un fost consilier prezidential, trimisi in judecata de DNA. Mita pentru campania electorala a PNL

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui George Scutaru, fost consilier al presedintelui Iohannis, si a lui Dan Motreanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor.
 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.