Cutremur cu magnitudine de 4 pe scara Richter, petrecut vineri, la o adancime de 120 de kilometri

Ultima actualizare: 15-12-2014 01:34
cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe scara Richter s-a produs vineri, la ora 10.25, in judetul Vrancea, la o adancime de 120 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul a avut intensitatea II in zona epicentrala. Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (32 de kilometri), Marasesti (38 de kilometri), Ramnicu Sarat (46 de kilometri), Covasna (49 de kilometri) si Adjud (51 de kilometri).

Alte doua cutremure s-au produs joi, unul cu magnitudine de 3,1 , in judetul Vrancea si celalalt de 3,2, in judetul Buzau.

In 7 decembrie, in Vrancea s-a produs un seism cu magnitudinea de 4,5, la o adancime de 40 de kilometri.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudine de 5,7, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de magnitudine 5,5 pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO