Cursuri suspendate intr-o scoala cu 400 de elevi. Profesorii nu au mai primit salarii de doua luni

Ultima actualizare: 09-10-2012 02:51

Cursurile au fost suspendate intr-o scoala generala dintr-o localitate din Arad, dupa ce profesorii nu si-au mai primit salariile de doua luni.

Ei spun ca primarul a blocat salariile pentru ca directoarea scolii ar ocupa aceasta functie ilegal.

Profesorii nu vor mai intra in clase nici in zilele urmatoare si asteapta ca instanta sa le clarifice situatia. Pana atunci, se descurca fiecare cum poate, iar copiii parca ar fi in vacanta.

Cei 400 de elevi ai scolii generale din Simand nu au facut joi cursuri, insa au venit sa-si sustina profesorii si s-au "jucat de-a protestul" alaturi de ei. Pentru cadrele didactice, situatia este din ce in ce mai grava pentru ca de doua luni nu au mai primit niciun ban.

Dascalii spun ca primarul refuza sa plateasca salariile pana cand nu obtine schimbarea conducerii scolii. Exista chiar si un proces pe rol, pentru a-l obliga pe edil sa plateasca lefurile.

Primarul considera ca nu inspectoratul trebuie sa numeasca directorul scolii, ci consiliul de administratie.

De cealalta parte, profesorii din consiliu si inspectoratul sustin ca nu este nimic ilegal in numirea directoarei.

Prefectura l-a amendat deja pe primar cu 5.000 de lei pentru nerespectarea hotararii Consiliului Local referitoare la buget, in care este prevazuta plata salariilor catre angajatii scolii din comuna, dar edilul nu se lasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO