Cum va fi vremea duminică. Canicula pune stăpânire pe toată țara, cu maxime de 37 de grade Celsius

Ultima actualizare: 30-08-2020 10:02

Aerul se încinge din nou foarte tare duminică şi canicula revine în zonele de câmpie şi podiş. Cerul va fi mai mult senin şi doar pe la munte mai apar câţiva nori iar vântul va avea intensificãri în vestul, estul şi sud-estul ţării.

Maximele termice pleacă de la 26 de grade la malul mării şi vor ajunge până la 37 de grade Celsius în Lunca Dunării.

Iată cum arată vremea în fiecare regiune. În Dobrogea şi Bărăgan va fi caniculă, însă pe litoral va fi mai răcoare, pe aici temperaturile se vor încadra între 26 şi 29 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită dar se face şi astăzi foarte cald. Temperaturile urcă spre 35 de grade Celsius şi aerul va deveni greu de respirat la orele amiezii.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se mai încălzeşte şi va fi caniculă. Disconfortul termic va creşte în zonele de câmpie iar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Mai cresc temperaturile şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Soarele va străluci nestingherit de nori iar stresul termic va creşte şi pe aici. În ţinuturile vestice, ieri s-au înregistrat 32...33 de grade, astăzi se încălzeşte iar maximele vor ajunge până la 36 de grade Celsius. Nu prea zărim norii, însă disconfortul termic va pune probleme.

Meteo pentru București și sudul țării

În ţinuturile centrale, vremea va fi călduroasă însă acum, dimineaţă, este răcoare mai ales în depresiuni. Soarele se arată peste tot şi doar pe la munte mai apar câţiva nori, însă nu sunt anunţate ploi. Vântul va sufla mai tare în zonele de munte, iar maximele ajung pe la 33-34 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, ne aşteaptă o zi frumoasă dar caniculară. Temperaturile vor ajunge pe la 35-36 de grade iar stresul termic va creşte după prânz.

Şi în sudul ţării se anunţă mult soare şi atmosferă sufocantă. Termometrele vor indica valori de 37-38 de grade la umbră, aşadar aveţi mare grijă dacă ieşiţi afară.

În Bucureşti, peste zi, atmosfera va fi însorită. Căldura va deveni insuportabilă după prânz, când se vor înregistra în jur de 37 de grade şi disconfortul termic va fi ridicat. La noapte, cerul va fi senin şi minima va ajunge pe la 17 grade Celsius.

Vremea la munte și pe litoral

În zonele de munte, continuă vremea frumoasã cu cer variabil. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei iar temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Pe litoral, urmează încă o zi frumoasă şi caldă, cu cer senin şi un vânt mai insistent. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 29 de grade Celsius, iar apa mării va avea 25 şi 26 de grade.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO