Cum se ”repară” în mod miraculos un utilaj de deszăpezire ”stricat”, la câteva minute după ce am sunat compania


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2018 13:03
Categorie: Stiri actuale

Bucureştiul se luptă şi el cu zăpadă. Dacă pe bulevarde este o adevărată demonstraţie, cu 5 utilaje care merg în coloană ca să cureţe asfaltul, străduţele dintre blocuri rămân inaccesibile.

Totuşi, primăria promite că mormanele vor fi rapid îndepărtate cu utilajele de topit zăpada.

În timp ce pe bulevarde utilajele curăţau drumurile, pe străzile laterale zăpada era neatinsă. În capăt de drum, surpriză, găsim un utilaj tras pe dreapta.

S-a stricat, ne explica şoferul venit în grabă, după ce a fost alertat de vecini că se filmează. Apoi se întoarce înapoi în apartament. Când echipa de filmare a plecat de la fața locului, lucrătorul a revenit însă la utilajul care se reparase în mod misterios şi a pornit să cureţe drumul.

În timp ce reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 ne transmit că utilajul avusese într-adevăr o problemă minoră, dar că investighează situaţia, în curtea instituţiei se munceşte cu râvnă. Atât de mare, încât la zăpadă au ieşit 10 muncitori pe lângă utilajul de deszăpezire. Tabloul n-ar fi fost însă unul suprinzator, dacă la un pas distanţă, pietonii nu s-ar căzni pe trotuarele necurăţate.

În cartierele rezidenţiale este însă, de departe, prăpăd. Mai ales pentru cei care locuiesc ori au afaceri pe drumurile de servitute, unde primăria nu intervine. Iar oamenii se descurca aşa cum pot, inclusiv la capitolul negociere.

Într-un cartier din Prelungirea Ghencea, unde zăpada pare din poveşti, căci e neatinsă, câţiva părinţi au găsit soluţia: au improvizat un derdeluş. Nu-i greu de ghicit cine-s cei mai fericiţi.

N-o să mai fie însă la fel de frumos când se va instala gerul. Pe lângă faptul că e puţin probabil că cei mici să mai fie lăsaţi la săniuş, toată zăpada necurăţată de pe trotuarele şi străduţele lăsate în voia sorţii se va transforma în blocuri de gheaţă, pe care doar ploaia sau căldură le va mai îndepărta.

Dar primăria susţine că mormanele de zăpadă vor fi topite de cele 12 utilaje speciale. Trei au fost puse în funcţiune în Piaţa Constituţiei.

''Avem în premieră şi aceste 12 utilaje de topit zăpadă. Vom pune şi în Piaţa Victoriei şi în Obor, în Parcul Carol”, susține Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Zapata topită va ajunge apoi în reţeaua de canalizare.

Tags: zapada, trafic, soferi,

VIDEO PROTVPLUS.RO