Cum arata "Marea ALBA" din Constanta care a inchis toate porturile de pe litoral

Dată publicare: 26-01-2014 20:42
Dată actualizare: 29-01-2014 06:52


CLIPUL ZILEI: Cum arata Marea ALBA din Constanta c...
Cum arata "Marea ALBA" din Constanta care a inchis...

Judetul Constanta a ramas sub incidenta codului portocaliu, iar pana la ora 23.00 sunt asteptate sa cada ninsori puternice. Din fericire, vantul a mai scazut din intensitate si astfel masinile de deszapezire isi pot face mai bine treaba.

 

 27 IANUARIE

ORA 13:23  Politistii au anuntat deschiderea rutei Constanta - Harsova - Slobozia - Urziceni-Bucuresti si retur.

Se circula in conditii de iarna, dar macar se face legatura cu Capitala. Si circulatia pe calea ferata este deschisa, dar trenurile au mai bine de trei ore intarziere.

Din pacate, soseaua spre Tulcea ramane blocata, iar autoritatile au anuntat ca se intervine atat in judetul Constanta, cat si in cel invecinat.

Cat despre porturi, acestea raman inchise din cauza furtunii din largul marii.

26 IANUARIE

Ploaia rece care a cazut neincetat o zi si o noapte s-a transformat intr-o ninsoare puternica. Soselele au fost acoperite de un strat gros, iar mai multe drumuri nationale au fost inchise. La malul marii, furtuna nu da semne de oboseala.

Judetul Constanta a intrat abia aseara sub avertizare de cod portocaliu de ninsori si vant iar spre dimineata a inceput sa ninga. In scurt timp au aparut si problemele.

Pe drumul spre Tulcea ninge viscolit. Vantul bate foarte tare, vizibilitatea a scazut foarte mult, nu se poate vedea la 2-3 metri asa ca nici o masina nu are voie sa mai treaca pe aici.

Politistii au luat decizia sa inchida sosele din camp deschis. Pe drumul national 22 C Constanta-Tulcea se circula cu restrictii iar spre Harsova nu mai au voie sa treaca masinile de mare tonaj.

La malul marii, peisajul este inspaimantator. In bataia vantului care sufla cu peste 80 de kilometri la ora, valurile au paralizat tot traficul naval. Porturile Constanta, Constanta-Sud Agigea, Mangalia si Midia raman inchise, niciun vapor nu are voie sa paraseasca cheiurile iar toti capitanii ambarcatiunilor sunt in stare de alerta.

Este o adevarata aventura sa petreci cateva secunde aici pe maul marii. Vantul sulfa cu o forta incredibila iar valurile sunt uriase si sar de balustrade de protectie. Furtuna nu da semne ca se opreste.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO