Cum a reușit o pasageră să obțină despăgubiri uriașe de la CFR după ce a rămas fără o mână

Ultima actualizare: 19-11-2019 07:20

După cinci ani de procese, compania CFR a fost condamnată definitiv să plăteasca 430.000 de euro unei femei care a rămas fără o mână, după ce a fost lovită de tren, într-o gară din Hunedoara.

Pe lângă daunele morale acordate victimei, CFR a fost obligată să achite și o amendă penală de 75.000 de lei.

Accidentul s-a produs pe 14 septembrie 2014, în staţia CFR Subcetate din judeţul Hunedoara. Șapte călători s-au grăbit să ajungă la trenul care tocmai fusese anunţat.

Printre ei şi femeia, pe atunci în vârstă de 53 de ani, care se întorcea de la Mănăstirea Prislop şi mergea acasă în judeţul Constanța.

Cum peronul nu era semnalizat, iar afară era beznă, oamenii au fost surprinşi între linii de garnitura anunţată şi un marfar.

Din cauza curenţilor de aer foarte puternici, au căzut, iar unul dintre trenuri i-a secerat femeii mâna stângă. La proces, Judecătoria Haţeg a stabilit că CFR este vinovată pentru că în staţie nu erau montate indicatoare de orientare pentru călători.

Avocat: "Au fost acordate despăgubiri în cuantum de 430.000 de euro, 300.000 de euro daune morale şi 130.000 de euro daune materiale. Aceste despăgubiri au fost menţinute de Curtea de Apel Alba Iulia.

Reporter: "Este o premieră?"

Avocat: "Premieră în sensul că a fost condamnată compania naţională CFR. Din câte ştiu eu nu a mai suferit o altă condamnare."

Iniţial, compania a fost condamnată şi la plata unei amenzi penale de 1,2 milioane de lei şi obligată să afişeze decizia în toate gările din ţară timp de trei luni. CFR a contestat decizia la Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis reducerea amenzii.

Hotărârea este definitivă.

Cosmin Muntean, purtător de cuvânt Curtea de Apel Alba Iulia: "A dispus reducerea amenzii penale la care fusese condamnată Compania Naţională de Căi Ferate pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Compania va fi obligată să suporte o indemnizaţie lunară de 1000 de lei până când aceasta îşi va ameliora starea de sănătate printr-o proteză."

CFR a anunţat că deja a pus în aplicare hotărârea instanţei şi a achitat amenda şi daunele morale. Şi alte persoane ar putea cere despăgubiri în astfel de cazuri.

O tânără a obţinut un milion de euro de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii după ce şi-a pierdut un braţ într-un accident de maşină.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO