Cum a fost umilit un elev de 8 ani din Dâmbovița de colegi. Drama l-a urmat și la noua școală

Ultima actualizare: 22-01-2020 17:44

Bullying-ul face din nou victime în rândul elevilor din România. Un copil de 8 ani din Ilfoveni, judeţul Dâmboviţa, ar fi fost bătut şi umilit de colegi, ajungând chiar să fie închis în toaleta şcolii, susţine mama lui.

Ca să scape de probleme, femeia a acceptat propunerea şcolii de a fi transferat la o altă unitate dintr-un sat învecinat, însă nici aici copilul ei nu are linişte, susţine femeia. Miercuri, băiatul ar fi fost uitat în şcoală de către învăţătoarea care îşi conduce elevii la microbuz, acuză mama băiatului.

Pe de altă parte, reprezentanții şcolii susţin că au grijă de cel mic să se integreze în noul colectiv şi că era datoria lui să se prezinte la microbuz.

Totul a început în toamnă, când, după deschiderea anului şcolar, copilul, elev în clasa a doua, s-a plâns părinţilor că ar fi fost batjocorit de colegi. De atunci băiatul are coşmaruri şi este mereu neliniştit, susţin rudele.

După nenumărate discuţii cu conducerea şcolii, directoarea i-a propus femeii să îşi transfere băiatul la o altă unitate dintr-un sat învecinat.

Luica Bărboiu, primarul localităţii Nucet: "S-au plâns şi alţi părinţi, că şi el are probleme şi e neastâmpărat."

Deși a fost mutat, recent, la noua şcoală, mama băiatului susţine că şi aici are probleme şi că, în loc să primească sprijin şi atenţie mai mare din partea dascălilor, pentru a putea trece peste traumă, copilul a fost uitat în şcoală, iar microbuzul a plecat fără el.

Cristina Dinu, învățătoare: "Noi încercăm să îl ajutăm, dar el a avut probleme la cealaltă şcoală. Încercam să îl intergram, să îl sprijinim."

Nicoleta Matei, directorul şcolii: "Microbuzul a plecat pentru că el nu s-a dus la microbuz. L-a dus acasă o altă profesoară cu maşina personală."

Psihologii spun că elevul va avea nevoie de o lungă perioadă de consiliere psihologică, pentru a fi ajutat să treacă peste traumele suferite. Pe de altă parte este esenţial rolul familiei şi al celor din nouă colectivitate în care a fost transferat.

Mama copilului a depus reclamaţii la Ministerul Educaţiei, la inspectoratul școlar şi susţine că are de gând să facă plângere şi la poliţie dacă băiatul va mai fi agresat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO