Dorin Florea: Graba cu care am primit amenda defineşte că nu se doreşte rezolvarea problemei

Dorin Florea, primarul din Targu Mures
Facebook.com

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat, miercuri, că graba cu care a primit amenda de 10.000 de lei din partea CNCD dovedeşte faptul că nu se doreşte rezolvarea problemei pe care a ridicat-o.

"Referitor la sancţiunea care mi-a fost aplicată astăzi din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, nu pot spune decât că m-am înşelat când mi-am imaginat că va exista un dram de corectitudine în analiza demersului pe care l-am făcut. Graba cu care am primit această amendă defineşte, încă o dată, că nu se doreşte rezolvarea problemei, ci pur şi simplu modalitatea de a ţi se pune pumnul în gură în momentul în care spui un adevăr”, a scris Dorin Florea, pe Facebook.

„De multe ori în România a spune un adevăr constituie un delict. Voi contesta această măsură, deoarece nu cred în justeţea ei, la fel cum nu crede în ea nici numărul impresionant al cetăţenilor care m-au susţinut", a reacţionat primarul Dorin Florea.

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a stabilit că afirmaţiile făcute de primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, despre romi şi familiile care îşi doresc copii încalcă dreptul la demnitate al cetăţenilor care aparţin unei clase sociale, respectiv al unei minorităţi etnice, constituind un discurs incitator la ură şi depăşind limitele libertăţii de exprimare, edilul fiind amendat cu 10.000 de lei.

Decizia a fost luată în unanimitate în şedinţa de miercuri, se arată pe site-ul CNCD.

Citește și
Protest la Târgu Mureș, după declarațiile primarului
Protest la Târgu Mureș, după declarațiile primarului: "Facem cerere pentru a merge la baie"

Referitor la declaraţiile edilului din Târgu Mureş, CNCD arată că 'sunt binevenite şi necesare dezbaterile privind sistemul asistenţei sociale, protecţiei copilului, însă aceste dezbateri nu se pot transforma în mesaje politice care promovează ura împotriva unor categorii de persoane sau care limitează dreptul la viaţă intimă, familială şi privată de familie'.

Decizia CNCD a venit pe fondul declaraţiilor primarului Dorin Florea, de săptămâna trecută, care susţinea că acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului ar trebui abordată alt mod decât în prezent şi că propune introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc să aibă copii, pentru a se evita situaţiile în care unii aduc pe lume copii doar pentru a avea o sursă de venit. El a dat declaraţii în presă în care menţiona că se referă la "ţigani", pe care îi consideră "cea mai mare problemă a României".

Citește și...
Primarul din Târgu Mureș, acuzat de discriminare. Ce amendă a primit
Primarul din Târgu Mureș, acuzat de discriminare. Ce amendă a primit

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost amendat de CNCD cu 10.000 de lei, după declarațiile sale privind condițiile pe care trebuie să le respecte cei care vor să aibă copii.

Protest la Târgu Mureș, după declarațiile primarului:
Protest la Târgu Mureș, după declarațiile primarului: "Facem cerere pentru a merge la baie"

Protest în centrul oraşului Târgu Mureş. Peste 200 de localnici şi-au arătat nemulţumirea faţă de declaraţiile primarului Dorin Florea, făcute la începutul săptămânii pe paginile de socializare.

Reacţiile asistaţilor social din Tg. Mureş, când află de ideea primarului.
Reacţiile asistaţilor social din Tg. Mureş, când află de ideea primarului. "Dacă nu avem loc de muncă, să nu avem nici copii?

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea a stârnit un val de reacţii pe reţelele sociale, după ce a postat un mesaj în care propune un control mai strict al celor care vor să aibă copii.

Recomandări
Țările de Jos nu se mai împotrivesc aderării României la spațiul Schengen, dar se opun intrării Bulgariei
Țările de Jos nu se mai împotrivesc aderării României la spațiul Schengen, dar se opun intrării Bulgariei

Țările de Jos se opun aderării Bulgariei în spațiul Schengen, dar au dat unde verde României și Croației. Și Suedia a aprobat aderarea României la spațiul comunitar.

România, pe ultimul loc în Europa la numărul de persoane care știu să acorde primul ajutor. Ce propune un proiect legislativ
România, pe ultimul loc în Europa la numărul de persoane care știu să acorde primul ajutor. Ce propune un proiect legislativ

România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de persoane care știu să acorde primul ajutor. În cazul unui accident cu victime sau dacă o persoană suferă un AVC, o secundă poate face diferența dintre viață și moarte.

ACUM se decide ultima echipă calificată în optimile Cupei Mondiale!
ACUM se decide ultima echipă calificată în optimile Cupei Mondiale!

CM 2022 | Serbia - Elveția LIVE TEXT.