Cum a fost posibil ca doi copii din Vaslui să dispară 6 zile fără ca părinţii să se alerteze


Ultimul update: Sambata 09 Noiembrie 2019 20:16
Data publicarii: Sambata 09 Noiembrie 2019 20:16
Categorie: Stiri actuale

Indiferenţa unor părinţi era să-i coste viaţa pe doi copii din Vaslui. Timp de șase zile, cei doi fraţi de 11 şi 13 ani au rătăcit flămânzi şi au dormit în frig prin case părăsite.

Ar fi plecat de acasă după o ceartă cu tatăl lor, care admite că îi punea la muncă şi-i obliga să aibă grijă de vaci. Grav e că părinţii nici măcar nu au reclamat dispariţia lor, şi nu au încercat să-i caute. Cei doi copii au fost preluaţi de autorități în regim de urgenţă, iar inspectorii sociali fac o anchetă în familie.

Timp de 6 zile cei doi copii au suferit de foame şi frig prin casele părăsite din vecinătatea stanei unde locuiau cu părinţii. Norocul lor a fost un cioban din apropiere care a anunţat poliţia despre faptul că băieţii lipsesc de câteva zile. Zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri, dar şi localnici s-au mobilizat şi au pornit în căutarea lor

Eduard Popică, prefectul judeţului Vaslui: "Proprietarul unei stâne din Banca, județul Vaslui, a mers la postul de poliţie din Banca unde a dus la cunoştinţa organelor de poliţie ca 2 minori au dispărut."

Tatăl băieţilor susţine nonşalant că nu are nicio vină pentru plecarea fiilor săi. A recunoscut însă că îi folosea deseori la treburi în gospodărie.

Tatăl copiilor: "Au plecat de pe 2 seara, o plecat şi nu au mai venit înapoi".
Reporter: "Cum aşa?"
Tatăl copiilor: "Au ieşit afară, au luat-o la deal, au plecat. Au plecat ca nu vor să mai facă treaba. Îi spuneam lui al mitiel să ducă un braţ de lemne şi îmi zice: Dar tu nu poţi?! Eu am 53 de ani şi tu îmi spui tu ?! "

Vecinii susţin că ambii părinţi ai copiilor sunt consumatori de alcool, iar băieţii erau neglijaţi de familie.

Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt IPJ: "Cei doi erau un în stare bună şi au fost internaţi într-un centru de asistență. "

După ce au fost recuperaţi cei doi băieţi au primit apă şi mâncare, iar psihologii de la Protecţia Copilului au stat de vorbă cu ei pentru a-i linişti. În cele din urmă, copiii au ajuns într-un centru de plasament.

Soarta lor se va decide la finalul anchetei, care va stabili în ce măsură părinţii sunt capabili sau nu să îi crească. Familia mai are doi copii aflaţi în sistemul de protecţie.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Cum au fost găsiți cei doi frați de 11 și 13 ani, anunțați dispăruți doar după 6 zile
VIDEO PROTVPLUS.RO