Cum a fost inselat de o grupare de camatari fostul fotbalist Ioan Timofte: "Sunt practic victima propriilor mele greseli"
Au avut loc perchezitii de amploare, vineri, la Timisoara si Suceava, intr-un dosar greu, de camatarie!
In urma descinderilor, 17 persoane au fost duse la audieri, iar 5 dintre ele, printre care si liderii gruparii, au primit ordonante de retinere.
Suspectii dadeau bani cu imprumut, cu dobanzi uriase, iar cei care nu reuseau sa plateasca ramaneau fara case. Printre cei inselati se numara si fostul fotbalist Ioan Timofte.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Membrii gruparii, spun procurorii, aveau un cerc larg de intermediari si actionau din 2010. Gaseau persoane cu probleme financiare, dispuse sa imprumute sume mari de bani si sa isi puna casa gaj, apoi isi puneau planul in practica.
Unele dintre victime sufera de boli grave sau nu au venituri si, pentru ca nu si-au putut achita datoriile la timp, au ramas fara locuinte.
Printre clientii camatarilor, s-a numarat si fostul fotbalist Ioan Timofte. Luna trecuta, a fost executat silit dupa ce a imprumutat o suma de bani pe care nu a reusit sa o restituie.
Ioan Timofte: "Am avut din pacate pentru mine perioada 2004-2006, in care sunt practic victima propriilor mele greseli pe care le-am facut in perioada aia, am pierdut foarte multi bani atunci in mai multe directii."
Suspectii recurgeau chiar si la amenintari si la agresiuni fizice ca sa isi determine victimele sa renunte la casele in care locuiau, sustin anchetatorii.
Alex Florenta, procuror-sef DIICOT Timisoara: "Unii debitori erau obligati sa locuiasca in casa ca si chiriasi ai membrilor gruparii in propria casa, in multe cazuri victimele ajungand sa plateasca chiar si sume de peste 15.000 de euro doar cu titlul de chirie."
Dobanda varia intre 30 si 40 la suta din suma imprumutata. Banii trebuiau returnati in cel mult 6 luni.
Toti cei 17 membri ai gruparii sunt cercetati pentru camatarie, inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani.
Prejudiciul in acest dosar se ridica la aproximativ 3.500.000 de euro.