Cum a fost găsită tânăra "extrem de periculoasă" vânată de poliție. Era "o amenințare"


Ultimul update: Joi 18 Aprilie 2019 07:32
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2019 07:17
Categorie: Stiri actuale
Femeie cautata de FBI

Tânără de 18 ani, „înarmată și extrem de periculoasă”, care era considerată o „amenințare credibilă” la siguranța elevilor de la 21 de școli, din SUA, a fost găsită moartă.

Tânăra identificată drept Sol Pais se declarase "inspirată" de atacul din 1999 de la liceul Columbine, unde au fost uciși 12 elevi şi un profesor,

Căutată activ de poliţie în statul american Colorado, Sol Paris a fost găsită moartă miercuri.

Şeriful comitatului Jefferson de la periferia oraşului Denver, Jeff Shrader, a anunţat că Sol Pais a murit în urma unei răni provocate de o armă de foc, pe care ar fi îndreptat-o asupra sa. Ea fusese văzută ultima oară îmbrăcată cu un tricou negru, pantaloni de camuflaj şi ghete negre, scrie Agerpres.

"Nu cred că (FBI) o urmărea în momentul în care a fost găsită", a precizat şeriful care anunţase anterior pe Twitter că populaţia nu "mai era în pericol".

Poliţia federală - care avertizase că Sol avea asupra sa o puşcă şi muniţie - a anunţat că va organiza o conferinţă de presă la ora locală 14:00 (20:00 GMT).

Tânăra îşi cumpărase arma la scurt timp după sosirea sa luni în Denver, venind din Florida, informase poliţia federală care subliniase că era vorba de o 'ameninţare credibilă'.

"Este înarmată şi considerată extrem de periculoasă", conform sursei citate.

Ca măsură de precauţie, sute de şcoli din statul Colorado au fost închise miercuri.

Atacul de la liceul Columbine

Pe 20 aprilie 1999, doi adolescenţi, foşti elevi ai liceului Columbine, înarmaţi cu pistoale, puşti şi bombe artizanale, au ucis 12 elevi şi un profesor, după care s-au sinucis.

Acest eveniment tragic a inspirat două producţii cinematografice: filmul regizorului Gus Van Sant 'Elephant' din 2003 şi documentarul 'Bowling for Columbine' al lui Michael Moore în 2002.

Reuters transmite că adolescenta din Florida ţinea un jurnal online în care nota, alături de imagini violente, gânduri despre disperare, furie şi sinucidere.

În postările lui Sol Pais apar referiri la planuri de sinucidere, dar nu şi ameninţări la adresa altor persone. "Să trăieşti e al naibii de supraestimat" a scris tânăra deasupra unui desen în care apare un pistol care se declanşează şi cuvântul 'gata?' dedesubt. "Îmi doresc rău de tot să fiu deja moartă", scria Sol în luna septembrie a anului trecut.

Sol Pais locuia în Surfside, Florida. Părinţii i-au anunţat dispariţia luni, zi în care aceasta a zburat la Denver şi a cumpărat un pistol şi muniţie în mod legal de la un magazin din Littleton, în apropiere de Columbine.

Colegii săi de clasă de la Miami Beach Senior High School au descris-o pe Sol ca fiind o persoană inteligentă şi fără pretenţii, deşi oarecum inadaptată social, potrivit ziarului Miami Herald.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO