Cum a decurs interventia la Clubul Colectiv. Marturia terifianta a unui salvator: "Am scos persoane vii, mortii i-am lasat"

Dată publicare: 31-10-2015 06:22
Dată actualizare: 03-11-2015 02:13


Pana sa ajunga pompierii, politistii si echipajele de salvare la fata locului, ranitii au fost scosi din club pe brate de trecatori si de cei care locuiesc in apropiere.

Marturiile celor care au intrat in local sa ajute victimele sunt cutremuratoare. "Este o tragedie fara precedent", a declarat si medicul Raed Arafat, care a instituit plan rosu de salvare, tinand cont de numarul mare de victime.

Cum s-au desfasurat evenimentele in timpul noptii

Aproape toate ambulantele, pompierii si toti politistii din Bucuresti au fost concentrati pe strada Tabacari. Avand in vedere amploarea tragediei, a fost declarat plan rosu de interventie.

Raed Arafat, secretar de stat MAI: "Mai multi au plecat si cu masini personale sau taxi. Cei dusi cu ambulantele sunt grav, intubati, am relocat aparate de ventilat. Tinem legatura si vedem daca trebuie sa-i mutam la alte spitale sau la sectii de terapie din afara Bucurestiului."

Primul apel la 112, spun anchetatorii, a fost dat la ora 22 si 32 de minute, iar in aproximativ 9 minute au ajuns la fata locului primele echipaje de la pompieri si ambulanta. Martorii spun ca timpul s-a scurs infiorator de greu pana au ajuns salvatorii.

Radu Mihai, salvator: S-au mobilizat greu.
Reporter: Cat timp a trecut?
Radu Mihai: Nu stiu, nu pot preconiza, era un moment de criza, o decizie de moment.
Reporter: Ce ati facut?
Radu MIhai: Am scos persoane vii, cei morti i-am dat deoparte.
Reporter: Cat de multi erau inauntru?
Radu Mihai: Cand am intrat ultima data erau aproximativ 20 de persoane moarte.
Reporter: Dupa ce i-ati scos ce ati facut?
Radu Mihai: Incercam sa ii resuscitam care cum puteam.
Reporter: Era fum inauntru?
Radu MIhai: Nici nu puteai sa vezi.

Zeci de ambulante au preluat ranitii, in timp ce toate strazile din jurul clubului au fost blocate de echipaje de politie, astfel incat salvarile sa ajunga la spital cat mai repede.


VIDEO PROTVPLUS.RO