Incendiul din Colectiv, pe prima pagina a presei internationale. CBS a deschis jurnalul de dimineata cu tragedia din Romania

Dată publicare: 31-10-2015 02:35
Dată actualizare: 03-11-2015 02:13


Tragedia din Bucuresti a starnit reactii in toata lumea. Jean Claude Juncker a transmis condoleante, familiilor victimelor, in numele Comisiei Europene, Presa europeana si cea de peste ocean au relatat pe larg aceasta drama.

Apoi au revenit cu actualizari ori de cate ori s-a modificat bilantul victimelor. Colegul nostru Paul Angelescu a intrat in direct prin telefon la CNN pentru a da detalii despre cele intamplate.

"O stire de ultima ora din Romania, unde zeci de oameni au murit in urma unui incendiu la un club de noapte din Bucuresti" - CNN a relatat despre incendiul din Bucuresti in regim de Breaking News, preluand primele informatii anuntate de politie si mesajul publicat de presedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Prezentatorul CNN Jonathan Mann a vrut sa stie daca spitalele din Bucuresti au facut fata numarului mare de raniti, iar site-ul televiziunii a adaugat ca acesta este cel mai grav incendiu intr-un club de noapte de la cel din Santa Maria, Brazilia, din 2013, cand au murit 235 de oameni.

La randul sau, agentia Reuters relateaza ca incendiul a izbucnit in timpul unui concert rock si ca organizatorii anutasera inainte ca va avea loc si un show pirotehnic. Reuters aminteste ca artificiile au fost de vina pentru incendiul din Brazilia, dar si pentru cel din Rusia din 2009, care a facut 156 de victime.

Si Associated Press a dezbatut subiectul, si a preluat informatii si declaratii oficiale ale autoritoatilor de la noi.

Iar France Press a relatat despre accident in regim de urgenta, actualizand stirea de mai multe ori in cursul noptii, pe masura ce apareau date noi. Stirile despre incendiu au fost, de asemenea, pe prima pagina a site-urilor televiziunilor Sky News si BBC News.

Postul american CBS a deschis jurnalul din aceasta dimineata cu o relatare a tragediei din Romania.

 Jean Claude Juncker a trimis condoleante Romaniei in numele Comisiei Europene. "Sunt foarte intristat sa vad atatea vieti tinere gasindu-si sfarsitul intr-un mod atat de tragic. Gandurile mele sunt alaturi de familiile si prietenii indurerati, precum si alaturi de cei care depun toate eforturile pentru salvarea si ajutorarea victimelor." Iar premierul interimar de la Chisinau a transmis sentimente de compasiune si solidaritate in numele guvernului Republici Moldova.


VIDEO PROTVPLUS.RO