Cui aparține leul din clipul lui Dani Mocanu. A fost găsit într-o menajerie din Dâmbovița

Ultima actualizare: 26-11-2020 21:34

Leul care a apărut în videoclipul interpretului de manele Dani Mocanu a fost găsit într-o menajerie din județul Dâmbovița, a anunțat joi IPJ Argeș.

„Polițiștii argeșeni au continuat activitățile investigative, în urma cărora a fost identificată o locație unde este deținută o felină, despre care există indicii rezonabile că ar fi animalul folosit într-un material filmat. Animalul era deținut în cadrul unei menajerii de pe raza județului Dâmbovița. La locația în cauză au fost solicitați și reprezentanți ai A.N.S.V.S.A. și Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița. Verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele s-au petrecut”, a transmis IPJ Argeș.

Leul aparține unui executor judecătoresc din localitatea Găești, Dâmbovița, Acesta ar avea și aviz de la autorități pentru a deține animale sălbatice, potrivit unor surse Știrile ProTV.

Animalul a fost preluat de medici și dus pentru moment la Zoo Chindia, din Târgoviște.

Executorul judecătoresc căruia i-ar aparține leul ar avea acte valabile care îi permit să dețină  animale sălbatice, astfel că animalul ar urma să se întoarcă în proprietatea sa, au mai declarat sursele Știrilor Pro TV.

Scandalul a izbucnit în urmă cu câteva zile, după ce Dani Mocanu a lansat un nou videoclip în care apare și un leu ce părea rănit. Polițiștii s-au autosesizat pentru săvârșirea infracțiunilor de cruzime şi rele tratamente aplicate animalelor.

Percheziții la locuința lui Dani Mocanu

 

Miercuri dimineață, anchetatorii au efectuat trei percheziții, două în Ştefăneşti, judeţul Argeş, şi una în judeţul Ilfov. Una din locațiile din Ștefănești aparține lui Dani Mocanu, în cea de-a doua locuiește cameramanul, iar în Ilfov este studioul unde s-a filmat videoclipul, arată surse judiciare.

Perchezițiile sunt efectuate de poliţişti din cadrul IPJ Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, și au legătură cu filmarea videoclipului în care acesta apare alături de un leu, arată sursele citate.

Acțiunea anchetatorilor s-a încheiat fără succes, deoarece leul nu a fost găsit nici acasă la Dani Mocanu, nici în celelalte două locații percheziționate.

Dani Mocanu susține că leul este bine tratat iar presupusele răni sunt efecte speciale obținute prin machiaj.

Polițiștii din Argeș au anunțat duminică deschiderea unui dosar penal după ce manelistul Dani Mocanu a filmat un videoclip în care apare un leu rănit şi subnutrit.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoștință următoarele: Polițiștii s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, a comunicat IPJ Argeș.

Reacția lui Marcel Vela

 

 

Joi, după ce animalul a fost ridicat de la menajeria în care se afla şi care, potrivit unor surse locale, funcţiona legal, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a postat pe Facebook o fotografie cu animalul, însoţită de mesajul: "Nu voi tolera niciun fel de abuz, indiferent din partea cui vine! Legea trebuie respectată de TOŢI!”

„Unii nu au crezut când am spus că sunt cu ochii pe ei, dar timpul și acțiunile Poliției Române arată că ofensiva împotriva infracționalității continuă. Vă asigur că nu ne oprim aici”, a mai transmis ministrul.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO