Cristian Cioaca vrea sa dea statul roman in judecata. El spune ca i-a fost incalcat dreptul la viata

Ultima actualizare: 28-02-2013 07:01
Cristian Cioaca vrea sa dea statul roman in judeca...
Cristian Cioaca vrea sa dea statul roman in judeca...

Cristian Cioaca, aflat in arest de trei luni, vrea sa se judece cu statul roman la CEDO. Prin avocata lui sustine ca i-au fost incalcate mai multe drepturi si a trimis o cerere la Strasbourg.

Se plange, printre altele, ca ii este incalcat dreptul la libertate, prin faptul ca sta dupa gratii in arest preventiv, desi, sustine el, este nevinovat.

Dreptul la libertate si siguranta este primul amintit de Cristian Cioaca in cererea catre CEDO. Fostul politist sustine ca arestarea lui este abuziva.

"Clientul meu s-a prezentat la fiecare termen de judecata, nu s-a sustras de la nici o lucrare si este greu de afirmat ca ar fi existat un pericol de a influenta cercetarea judecatoresca", a declarat avocata lui Cioaca, Maria Vasii.

Apoi, Cioaca se plange si ca dreptul la viata privata si de familie ii este grav incalcat.

"Prin modul in care mi-a fost afectata imaginea, profesia, renumele public, viata de familie, prin prezentarea mea timp de cinci ani de zile ca fiind vinovat de uciderea sotiei mele", scrie in plangere.

Cioaca mai sustine in plangerea catre CEDO ca nu ar avea parte de un proces echitabil: toate dovezile impotriva lui se bazeaza pe presupuneri, spune el. Anchetatorii s-ar fi antepronuntat cand au sustinut ca e vinovat de crima. Si, in mod gresit, nu fost luata in seama varianta plecarii voluntare a Elodiei din caminul conjugal.

"Eu consider ca nu i s-a incalcat niciun drept, dimpotriva, opinia mea este, si am spus-o de cate ori am avut ocazia, ca i s-au respectat in mod excesiv toate drepturile posibile", a declarat avocata familiei Ghinescu.

Specialistii spun ca politistul Cristian Cioaca s-a grabit cu plangerea facuta la CEDO.

In tara, procesele lui Cristian Cioaca isi continua cursul: peste exact o saptamana va avea loc, la Pitesti, primul termen in procesul crimei. Iar peste trei zile, fostul politist va trebui sa apara si in fata Curtii de Apel Brasov unde se judeca recursul privind violarea corespondentei Elodiei Ghinescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO