Cristian Cioaca sustine ca probele impotriva sa nu au fost corecte. Trupul Elodiei ar fi fost cautat cu un aparat neomologat

Ultima actualizare: 03-08-2015 07:38

Condamnat la 15 ani si 8 luni de inchisoare pentru moartea Elodiei, Cristian Cioaca a depus o plangere penala impotriva celor care au instrumentat dosarul sau.

Fostul politist crede ca a fost prejudiciat petnru ca la cautarile efectuate pentru gasirea trupului Elodiei, la un moment dat, a fost folosit si un aparat despre care Cioaca sustine ca nu este omologat. Este vorba despre un aparat care detecteaza cadavre si care este in dotarea SPP de cel putin 15 ani.

Negasind trupul Elodiei, procurorii au apelat la un moment dat si la SPP , caruia i-au solicitat sa participe la operatiunile de cautare. Un ofiter SPP a mers cu aparatul prin paduri cautand victima insa fara succes. La vremea respectiva, zeci de persoane au cautat -o pe Elodia in rape si paduri. S-au facut sapaturi si s-au dragat rauri si lacuri de acumulare insa fara succes: Elodia nu a fost gasita.

Acum, aceasta mica parte din cautarea avocatei de la Brasov este contestata de Cristian Cioaca. Fostul politist spune ca atata timp cat aparatul este controversat si ar fi fost criticat de autoritatile din alte state ca fiind ineficient, rezulta ca probatoriul este compromis. El a depus o plangere la Parchetul de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti impotriva procurorului de caz, a unui politist si a ofiterului SPP. Cristian Cioaca ii acuza de fals intelectual, uz de fals, uzurpare de calităţi oficiale, represiune nedreaptă şi complicitate la represiune nedreaptă. Cat de credibila este cererea lui vor stabili procurorii militari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO