Criminalul din Neamț, care a violat și ucis o bătrână, găsit de anchetatori. Riscă 20 de ani de închisoare

Ultima actualizare: 13-12-2019 22:23

Procurorii și polițiștii din județul Neamț au reușit să facă lumină, după o săptămână de cercetări, în cazul unei morți suspecte.

O femeie de 62 de ani a fost găsită moartă în casă, iar medicii legiști au anunțat apoi că ea fusese violată și apoi ucisă.

Anchetatorii au studiat toate probele și, după audieri, au dat de presupusul criminal, un bărbat de 49 de ani, vecin cu victima. Individul primise, din milă, mâncare de la gospodina cu suflet bun, spun sătenii. Acum, a fost arestat preventiv.

Familia bietei femei ucise l-a huiduit astăzi pe suspectul adus la locul faptei, pentru reconstituire. Criminalul le-a arătat anchetatorilor cum a sărit gardul gospodăriei și apoi a forțat ușa casei. A intrat apoi peste văduvă și, furios că ea s-a opus, a violat-o și a omorât-o în bătaie.

În urmă cu o săptămâna, o vecină îngrijorată că nu a mai văzut-o pe victimă de două zile prin curte s-a dus să verifice ce s-a întâmplat. Când a deschis ușa, a descoperit nenorocirea.

Valeria Maxim, vecină: „A sărit față gardul a deschis ușa și le-am dat lanternă și ea era moartă. Nu am intrat, că mi-a fost frică”

Fetele victimei spun că, nu de puține ori, mama lor l-a adăpostit și l-a hrănit pe agresor, care mai făcea diverse treburi prin gospodărie.

Inițial, anchetatorii n-au avut suficiente probe ca să-l rețînă pe suspect. Timp de o săptămînă, însă, dovezile s-au adunat.

Marius Ianuș, procuror criminalist: „Acesta este acuzat de omor calificat și viol. În cursul serii s-a deplasat și, în urma unor discuții, a lovit victima și a întreținut relații sexuale cu aceasta împotriva voinței ei, după care a strangulat-o și a plecat din camera victimei”

Suspectul riscă o pedeapsa de 20 de ani de închisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO