Cranii și oase umane, într-o curte din Arad. Misterul descoperirii sinistre se adâncește
La un an de la descoperirea unor oase de copii și adulți, în grădina unui localnic, anchetatorii nu au reușit să facă lumină în jurul rămășițelor umane găsite.
Localnicii din satul Mailat își pun în continuare întrebări cu privire la împrejurările în care au murit mai mulți copii și adulți, ale căror oase au fost descoperite în urmă cu aproape un an în grădina unui localnic, relatează aradon.ro.
Acesta efectua săpături pentru realizarea unui bazin septic, când a dezgropat cranii și zeci de oase.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Proprietarii casei, care tocmai cumpăraseră imobilul, au chemat autoritățile, care au ridicat rămășițele umane pentru a fi expertizate. Inițial, au fost duse la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad, însă cercetarea impunea echipamente performante, astfel că au fost trimise la București, la Institutul Național de Medicină Legală.
De atunci, adică din martie 2017, ancheta a bătut pasul pe loc, pentru că oasele nu au fost încă expertizate.
Surse din rândul anchetatorilor spun că se poate estima perioada în care oasele au fost îngropate în curtea acelei case, respectiv în urmă cu trei-patru decenii. Nu se știe însă când au murit acei oameni, pentru că oasele ar fi putut fi mutate, iar până acum nu au fost datate.
La momentul descoperirii, localnicii aveau cel puțin două teorii. Unii credeau că ar fi vorba de o groapă comună pentru victime din al doilea război mondial, în timp ce alții spuneau că oasele sunt mai mult mai vechi, de aproximativ 400 de ani, când în zonă a existat o epidemie care a făcut numeroase victime.
Până la realizarea expertizei ar mai putea trece mult timp, pentru că acest caz nu este considerat o prioritate, în condițiile în care nu există indicii că s-ar fi comis vreo faptă penală. Institutul bucureștean are alte zeci de cazuri care așteaptă să fie rezolvate, astfel că misterul oaselor de la Mailat va mai persista.