Granița de vest a țării este sufocată de TIR-urile care ies din țară. În Ungaria a fost interzisă circulația lor în zilele Paștelui catolic, așa că marți transportatorii s-au îngrămădit să ajungă în țara vecină.

Cel mai rău a fost la punctul de trecere Vărșand, din județul Arad, unde coada a măsurat 20 de kilometri, iar timpii de așteptare au fost la un moment dat de 10 ore.

În fața cozilor uriașe, planurile transportatorilor au fost date peste cap. Mulți se gândesc chiar că vor petrece sărbătorile pe drumuri.

Șofer: Aici stau de nouă, zece ore. Avem marfă perisabilă care trebuie să ajungă. Marile companii din Europa așteaptă. Întârzieri vor fi pentru descărcări. Vom sta două, trei zile. Sperăm că de Paști să ajungem la familii.

Reporter: Cât de lungă-i coada?

Șofer: Nu știu. 20 km, 15 km.

Reporter: În cât timp ieșiți din țară?

Șofer: Astăzi nu, poimâine.

Șofer: Niciodată nu a fost așa coadă. Sunt vreo 15 km până la frontieră, cred că la noapte trec sau dimineață. O să întârziem cu marfa, nu e ok.

Coada de tiruri s-a întins până în localitate, unde abia se putea circula. Unii localnici au făcut eforturi serioase ca să poată ieși din propriile curți.

Localnic:Foarte mult ne deranjează, mizerie, nu ne lasă spațiu să ieșim cu mașina. E dezastru, zgomot foarte mult, claxoane, mizerie, mizerie de nedescris. Pereții crapă, tavanele ne crapă din cauza tirurilor. Uitați, și acum unu. În unu se bagă, e teroare.

Localnic: Blochează aici intrarea pe stradă. Trebuie să lase mașina acolo. Veșnic gălăgie, vin din satul vecin tot pe contrasens. Abia poți să vii. Faci o jumătate de oră pe 5 km.

Laura Beatrice Bondar, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Oradea:Începând de aseară, ora 23, s-au efectuat formalități de ieșire pentru aproximativ 4700 de auto marfare din care aproximativ 4000 pe sensul de ieșire.

Sute de minute au avut de așteptat și șoferii de tiruri care au ieșit din țară pe la Nădlac, Borș sau Petea.