”Coronavirusul este extrem de contagios”. Medic: Cum poate un singur om să infecteze alți 59.000

Dată publicare: 24-03-2020 11:34
Dată actualizare: 24-03-2020 11:39


Hugh Montgomery

Un expert în boli infecțioase din Marea Britanie avertizează că noul coronavirus este extrem de contagios. El a explicat că o singură persoană cu Covid-19 poate infecta rapid 59.000 de oameni, relatează The Intependent.

Doctorul Hugh Montgomery, profeseor de terapie intensivă la University College din Londra, a explicat în cadrul unei emisiuni TV că noul coronavirus este de aproape trei ori mai contagios decât gripa sezonieră ți spune că distanțarea socială este extrem de importantă pentru a reduce răspândirea bolii.

„Dacă am gripă obișnuită, o să infectez în medie, aproximativ 1,3 - 1,4, dacă poți face un asemenea calcul. Și dacă boala este transmisă mai departe de 10 ori în acest ritm, eu o să fiu responsabil pentru 14 cazuri noi de gripă”, explică profesorul.

„Acest coronavirus este foarte, foarte contagios, așa că fiecare persoană infectează alte trei. Asta poate că nu pare o diferență mare, dar dacă fiecare dintre aceste persoane infectează alte trei și procesul se repetă de 10 ori, ajung să fiu responsabil pentru infectarea a 59.000 de persoane”, a continuat doctorul Hugh Montgomery.

Profesorul a transmis un semnal de alarmă în rândul persoanelor care nu vor să stea în casă și ignoră recomandările autorităților cu privire la distanțarea socială.

„Situația va deveni gravă, va fi oribil pentru un număr mare de oameni - dar puține persoane se vor îmbolnăvi cu adevărat și un procent mic dintre aceștia vor avea nevoie de terapie intensivă și îi vom putea salva pe mulți dintre ei. Dar, vă rog, țineți minte că cei care se îmbolnăvesc au cele mai mari șanse de supraviețuire dacă avem suficiente paturi și suficienți medici și suficiente kituri pentru a îi putea ajuta. Și dacă ești atât de iresponsabil să crezi că nu e mare lucru dacă te îmbolnăvești, ține minte că nu este vorba despre tine, ci despre toți ceilalți”, a spus doctorul Hugh Montgomery.

Sursa: Independent.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO