Coronavirus România, 10 iulie. Bilanțul orei 13:00: 592 de cazuri noi de îmbolnăvire

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus în România, 10 iulie 2020. Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 1.847 decese.

Bilanțul de joi, 9 iulie, a fost cel mai mare anunțat de la începutul pandemiei în România. Cele 614 cazuri au fost confirmate din 13.179 de teste efectuate.

Bilanțul de vineri, 10 iulie, este al doilea record de la debutul pandemiei, precedentul record fiind de 555 cazuri noi.

Bilanțul orei 13.00: 592 de cazuri noi

 

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Citește și
medici, coronavirus
Bilanţul deceselor la nivel mondial a trecut de 550.000. Cel mai grav este în SUA
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 09.07.2020 (10:00) – 10.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (8 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, București și Tulcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste. 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.104 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 115 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Grecia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

 

Bilanțul de joi, 9 iulie: 614 de noi cazuri de îmbolnăvire

 

Până joi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.834 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 08.07.2020 (10:00) – 09.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (13 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, București, Tulcea și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani.

16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 614 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți.

Iohannis: „Virusul este real, nu poate fi interzis prin lege"

 

″Virusul este real, nu poate fi interzis prin lege şi nu dispare dacă îi negăm existența″⁣. Este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, care a cerut Parlamentului să adopte urgent legislaţia care le permite instituţiilor să lupte împotriva coronavirsului.

Şeful statului le-a trimis aleşilor şi măsurile adoptate în perioada de urgenţă şi i-a rugat să ţină seama de cele care încă mai sunt necesare acum când scriu legile. Klaus Iohannis a făcut din nou apel la oameni să respecte regulile de distanţare socială.

”Am fost nevoiţi să gestionăm această pandemie cu legi slabe şi sumar croite, astfel că în cele mai critice momente sanitare a trebuit să ajustăm din mers şi legislaţia”, a susţinut Iohannis la Palatul Cotroceni.

Totodată, Iohannis a vorbit de urgenţa unui cadru legal, care să fie adoptat de Parlament.

“Este nevoie ca împreună, uniţi, autorităţi, politicieni, jurnalişti, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetăţenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege şi nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenţei lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autorităţile să acţioneze pentru protejarea sănătăţii oamenilor”, a evidenţiat Iohannis.

Turiști români, depistați cu Covid-19 în Grecia

 

Alți doi români aflați în vacanță în Grecia au fost depistați cu Covid-19, după ce săptămâna trecută o turistă a fost confirmată cu noul coronavirus. Unul dintre români se află în insula Thassos, iar celălalt în Paralia Katerini.

Ambii au fost izolați în hotelurile pregătite pentru astfel de situații, iar starea lor este bună, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Autoritățile elene au anunțat că testările se fac aleatoriu, iar turiștii trebuie să aștepte 24 de ore rezultatul, respectând măsurile de distanțare socială.

Cei doi turiști români au fost anunțați telefonic de autoritățile elene că testul efectuat la intrarea în Grecia este pozitiv.

În câteva ore au fost transferați către hotelurile pregătite pentru cei infectați cu coronavirus. Vor sta în izolare 14 zile, iar cheltuielile vor fi suportate de statul grec.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Noi restricții în Bulgaria, în urma unui record zilnic de cazuri de Covid-19
Noi restricții în Bulgaria, în urma unui record zilnic de cazuri de Covid-19

Nu doar România se confruntă cu o explozie de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele zile.

Bilanţul deceselor la nivel mondial a trecut de 550.000. Cel mai grav este în SUA
Bilanţul deceselor la nivel mondial a trecut de 550.000. Cel mai grav este în SUA

Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 în întreaga lume a trecut de 12 milioane, iar ce este mai grav este faptul că un milion de oameni s-au îmbolnăvit în doar 5 zile.

Încep controale ”la sânge” pentru respectarea măsurilor anti Covid: ”Mobilizare generală”
Încep controale ”la sânge” pentru respectarea măsurilor anti Covid: ”Mobilizare generală”

Premierul Ludovic Orban a cerut "mobilizare generală" miniştrilor care conduc ministerele implicate în bătălia anti-COVID, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut în ultimele zile.

Nouă regulă la intrarea în Grecia. Toți călătorii vor fi testați în vama Kulata-Promachonas
Nouă regulă la intrarea în Grecia. Toți călătorii vor fi testați în vama Kulata-Promachonas

Grecia introduce testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, ca urmare a înregistrării unor cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos, a relatat joi postul de radio naţional.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.