Coronavirus în România. 2 persoane infectate cu COVID-19 şi peste 50 în carantină

Ultima actualizare: 01-03-2020 18:13
Coronavirus în România. 2 persoane infectate cu COVID-19 şi peste 50 în carantină
Pro TV

Deşi zeci de români sunt în carantină şi câteva mii, monitorizaţi la domiciliu, momentan virusul COVID-19 pare să fie sub control în România

Duminică 1 martie, la centrul de boli infecțioase din Timișoara au fost lucrate probe provenind de la 12 persoane. Toate rezultatele au fost negative, ceea ce înseamnă că persoanele ale căror probe au fost analizate nu sunt purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus). Tot duminică, în alte două centre sunt în lucru probe prelevate de la 20 de persoane, 12 la centrul din București și 8 la centrul din Cluj-Napoca.

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Sănătății, pe, 1 martie, ora 16.00, la nivel național erau 52 de persoane în carantină şi 8085 în izolare la domiciliu.

 

În ce stare este bărbatul din Maramureş infectat cu coronavirus

 

Bărbatul din Maramureş internat în spitalul de boli infecţioase din Cluj este bine, spun doctorii. Duminică, la acelaşi spital au ajuns şi probele noi prelevate de la soţia lui, după ce primele au fost compromise pentru că nu ar fi fost păstrate şi transportate corect către Cluj. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică încearcă să afle ce s-a întâmplat în această situaţie. Testul a ieşit negativ şi în cazul femeii.

Mircea Abrudean, prefectul judeţului Cluj: ''Eu vă pot spune doar că au ajuns în această dimineaţă în mod corespunzător şi că au intrat în procedura de testare. Prelevarea au făcut-o colegii de la Maramureş, aici au ajuns în condiţii optime''.

 

În ce stare este femeia din Timişoara infectată cu coronavirus

 

Doctorii au venit cu veşti bune şi despre femeia de 38 de ani depistata pozitiv cu noul coronavirus şi internată la Timişoara: mănâncă, nu a mai avut febră în ultimele 24 de ore, ci doar o tuse uşoară.

Voichița Lăzureanu - manager Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: „Dimineaţă vom recolta de la dânsa primul test retestare. Dacă acela va fi negativ, poimâine se va mai recolta încă unul. Şi dacă ambele vor fi negative va fi externată. În funcţie de rezultate, dacă va fi pozitivă, mai urmează trei zile de spitalizare, după care se reia această procedură".

 

În ce stare este copilul din Galaţi cu suspiciune de coronavirus 

 

Numărul suspecţilor de coronavirus internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi a ajuns la patru, după ce sâmbătă seara a fost adus un copil în vârstă de cinci ani.

Acesta a fost internat cu mama sa, iar tatăl a rămas, preventiv, în izolare, la domiciliu. Familia a revenit recent din Italia, din Cremona, o regiune în care au fost confirmate cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, iar, conform declaraţiilor date la aeroport, aceasta a decis să se autoizoleze la domiciliu. Totuşi, din cauză că fetiţa a făcut febră, autorităţile au decis internarea la Spitalul de Boli Infecţioase.

În spital mai sunt internate alte trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu suspiciune de coronavirus, de la care medicii au prelevat probe pe care le-au trimis la Bucureşti.

Doi din cei trei pacienţi se aflau în izolare, la domiciliu, însă au început să se simtă rău şi au sunat la ambulanţă. Cel de-al treilea este un şofer de maxi-taxi care a efectuat curse Galaţi-Otopeni şi retur şi care, de asemenea, s-a simţit rău, fiind transportat la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi. Deocamdată, pentru niciunul din cei patru pacienţi nu s-a primit rezultatul analizelor.

Potrivit Prefecturii Galaţi, în judeţ sunt 342 de persoane izolate la domiciliu, patru persoane în carantină şi cinci internate în spital, una fiind mama copilului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO