Corina Suteu: Situl Rosia Montana a fost inclus pe lista indicativa a UNESCO

Ultima actualizare: 01-11-2016 07:04
Corina Suteu

Ministrul Culturii, Corina Suteu, a anuntat sambata ca situl Rosia Montana a fost inclus pe lista indicativa a UNESCO, adaugand ca acesta este un prim pas catre lista, mult mai restransa, a Patrimoniului UNESCO.

Corina Suteu a explicat intr-o postare pe Facebook ca decizia a fost luata la Paris, la sediul UNESCO, unde in perioada 24 - 26 octombrie a avut loc cea de-a 40-a sesiune de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial.

"In sedinta din ziua de miercuri, 26 octombrie, plenul a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor membre ale organizatiei pentru obiectivele de inclus in lista indicativa a UNESCO.

Printre acestea, a fost adoptata si includerea sitului Rosia Montana, propus de Romania, pe lista indicativa UNESCO.

Precizam ca includerea pe lista indicativa este un prim pas in eventuala propunere a sitului respectiv pentru a intra pe lista, mult mai restransa, a Patrimoniului UNESCO. Dar este un pas care conteaza", a scris ministrul Culturii pe reteaua de socializare.

Potrivit ei, la aceasta sesiune, Romania a fost reprezentata de Irina Iamandescu, directoare in cadrul Institutului National al Patrimoniului din Bucuresti, ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al Romaniei la UNESCO, si de Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al Romaniei la UNESCO

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO