Corina Suteu, despre situatia de la Opera Nationala: "As prefera sa nu ma grabesc; Kobborg ramane la Opera"

Ultima actualizare: 08-05-2016 06:52

Rezolvarea situatiei de la Opera Nationala din Bucuresti si continuarea campaniei de strangere de fonduri pentru sculptura "Cumintenia Pamanatului". Sunt doar doua dintre prioritatile pe care spune ca le are noul ministru al Culturii.

Corina Suteu a spus ca vrea sa aduca un manager interimar la Opera Nationala luna aceasta. Conducerea ar putea fi preluata de directoarea Operei din Iasi, Beatrice Rancea.

Corina Suteu, ministrul Culturii: "Incepand de astazi am sa preiau cu toata responsabilitatea acest dosar. Au fost facuti pasi importanti, situatia de la Opera deocamdata e intr-o stare de echilibru si am luat nota de propunerile pe care le-am citit facute de vicepremierul Dancu".

Corina Suteu a declarat ca prefera sa nu se grabeasca in cazul situatiei de la Opera Nationala Bucuresti (ONB) si ca Johan Kobborg va ramane in institutia de spectacole.

ONB va avea in curand un manager interimar. Deocamdata, e o stare de echilibru acolo”, a declarat Corina Suteu.

Orice graba nu va putea sa rezolve problema. Situatia de la Opera este si o oportunitate de a avansa restul obiectivelor de natura legislativa”, a adaugat noul ministru al Culturii.
In opinia ministrului Culturii, ”este firesc” ca Johan Kobborg sa ramana in institutie, iar despre numele vehiculate pentru conducerea interimara a Operei, Corina Suteu a afirmat ca regizoarea Beatrice Rancea, angajata Operei din Iasi, este luata in considerare pentru aceasta functie.

”Trebuie sa vina cineva potrivit in acest moment pentru ca ONB sa intre in normalitate”, a adaugat Corina Suteu.

”Vom discuta zilele acestea, in plus, trebuie sa vedem cum am putea face trecerea ei de la Iasi la Bucuresti”, a adaugat noul ministru al Culturii.

De asemenea, in cadrul Ministerului Culturii, nu va mai exista postul de consilier pe probleme legate de Opera: ”Nu va veni nimeni in locul lui Rares Zaharia, postul nu mai exista”, a explicat Corina Suteu.

”Ministerul Culturii se afla in reorganizare. Multe posturi o sa dispara”, a adaugat noul ministru al Culturii, care a spus, totusi, ca va pastra echipa ministerului ”in mare parte”.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO